avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model contestare amenda rovinieta auto vandut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model contestare amenda rovinieta auto vandut

Buna seara, as dori daca se poate sa ma indrumati catre un model de contestare pentru o amenda de rovinieta primita dupa ce am vazut autoturismul.
Am tot cautat pe net modele si singurul gasit e unul pentru amenzi multiple de rovinieta.
De asemenea v-as fi recunoscator daca mi-ati da si o litera de lege pentru contestarea amenzii pe care sa o aduc in discutie, pe langa actele doveditoare transcrierii masinii.

Multumesc,
Adrian
Cel mai recent răspuns: DenisRif , utilizator 23:54, 11 Aprilie 2018
Orice actiune adresata instantei de judecata se motiveaza in fapt si in drept
In fapt ,detaliati succesunea de evenimente
In drept motivati actiunea dv prin aspectul ca dv nu mai sunteti proprietarul de fapt si de drept al vehiculului depistat ca a circulat pe drumul public fara rovinieta valabila
Gasiti pe site n modele plangere contraventionala rovinieta pe care urmeaza sa o personalizati
Succes !
Cam greu sa castigati deoarece instanta va gaseste aiurea vinovat considerand ca aveati obligatia sa declarati vanzarea la Serviciul Politiei Rutiere ....Adica scopul principal al contraventiei ca fapta sa fie facuta cu vinovatie este nesemnificativ. Daca nu ma insel Jcci a dat o decizie prin care lamureste ca vinovatia ii apartine noului cumparator in sarcina caruia trebuie plasata sanctiunea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Informatii contestație amenda rovinieta Ramona98 Ramona98 Buna seara. In data de 05.01.2023 am vândut autovehiculul, iar in data de 14.01.2023 a fost înregistrat ca circula fără rovinieta(noul proprietar). Astăzi ... (vezi toată discuția)
Amenda rovigneta incorecta SauleanCata SauleanCata Buna ziua, am primit prin posta o amenda pentru circulat pe drumuri publice fara rovigneta. Toate bune si frumoase, doar ca noi nu am fost in tara in data ... (vezi toată discuția)