avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Declarația 100 se poate depune doar electronic, nu ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Declarația 100 se poate depune doar electronic, nu există excepții? Eu depun declaratia pe 0 de 2 ani și urmează să închid firma peste 8 luni

Salut. Am auzit ca incepand cu trimestrul 1 al 2018 declaratia 100 nu se mai depune la ghiseu ci doar electronic si e necesara o semnatura digitala. Este adevarat? Daca da, exista exceptii? Eu depun declaratia pe 0 de 2 ani, urmand sa inchid firma peste 8 luni...
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: ccristy , utilizator 14:26, 16 Aprilie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista exceptii. Ordin 2326 / 2017:

Art. 1. - Următoarele declaraţii fiscale se transmit obligatoriu electronic, prin intermediul internetului, pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală:
a) 100 "Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat", cod 14.13.01.99/bs;
...
Art. 2. - Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi se aplică începând cu declararea obligaţiilor fiscale aferente lunii ianuarie 2018.
Mergeti la ANAF si vedeti daca va primesc declaratia. Daca nu ma insel, in Codul Fiscal se precizeaza ca utilizarea semnaturii electronice este obligatorie pentru contribuabilii mari si mijlocii. Ordinul 2326 este al presedintelui ANAF-ului. Exista exceptii, cu siguranta...
Ultima modificare: Vineri, 13 Aprilie 2018
ccristy, utilizator
Puteti depune cu semnatura electronica a unui prieten, cu notificarea si acceptul administratiei fiscale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In CPF scrie clar:

ART. 103 Depunerea declarației fiscale

(1) Declaraţia fiscală se depune la registratura organului fiscal competent sau se comunică prin poştă, cu confirmare de primire, ori prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanţă. În cazul creanţelor fiscale administrate de organul fiscal central, procedura privind transmiterea declaraţiei fiscale prin mijloace electronice sau prin sisteme electronice de transmitere la distanţă, precum şi declaraţiile fiscale care se transmit obligatoriu prin asemenea mijloace sau sisteme se stabileşte prin ordin al preşedintelui A.N.A.F.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am depus o declaratie 390 la ghiseu zilele trecute fara nicio problema ("cat timp se poate, noi le luam" - asta mi s-a spus). Mi se pare absurd sa se pretinda achizitionarea unei semnaturi digitale de catre cei care au de depus cate-o declaratie din an in Paste.

Alte discuții în legătură

Procura pentru semnatura electronica alina40 alina40 Buna ziua, daca a depus cineva la ANAF declaratia 150 si documentele solicitate pentru semnatura electronica, poate ne ajuta spunandu-ne ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Verificare recipisa dupa depunere declaratie 2ntz 2ntz Buna ziua, Am cautat pe internet insa nu am reusit sa gasesc nicio prevedere legala privind citirea/verificare recipisei dupa depunerea declaratiilor, ... (vezi toată discuția)