avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Concubina mea a decedat. Ce se va întâmpla cu mine ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Concubina mea a decedat. Ce se va întâmpla cu mine și cu banii investiți în locuința ei?

buna ziua ,

am patit un necaz ,...cea care imi era fiinta cea mai draga s-a stins subit , lasandu-ma pur si simplu cu un mare gol in toata fiinta mea.
dupa toata aceasta tragedie , a mai intervenit ceva ,...baiatul ei din prima casatorie a venit zilele trecute ca vrea sa vanda casa ,...casa in care am bagat si eu destui bani dar fara sa fiu trecut si eu pe acele acte si/sau vreo clauza viagera in fata notarului (sau uzu-fruct, parca),...eu mergand pe ideea ca fiind mai batran ca ea nici nu m-am gandit ca voi pati asa ceva . O singura data am adus in gluma desigur vorba in fata ei ,....si ea s-a facut ca nu ma aude ,...fapt pt. care am renuntat sub acelasi considerent, ca voi muri eu inainte si nu vroiam s-o fac sa se simta in vreun fel (in sensul c-o vedeam ca evita subiectul si se intrista).
deci pur si simplu sunt obligat sa ies in strada , chiar daca am domiciliul stabil acolo si sa-i las baiatul sa vanda fara acordul meu ???? nu inteleg ,...eu chiar n-am nici un drept ,...macar de-a locui acolo pana mor ???

va multumesc frumos pentru sfaturi !
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Aveti dreptul de cere de la mostenitorii concubinei contravaloarea imbunatatirilor pe care puteti demonstra ca le-ati adus imobilului din banii dvs. Daca asta doriti si daca va intelegeti cu mostenitorul/mostenitorii, puteti renunta la aceste pretentii in schimbul uzufructului viager asupra imobilului.
am inteles ,...deci sa incerc sa fac acte notariale cu ei in acest sens si/sau demonstrez ca toti acesti ani am platit utilitatile pe numele meu , nu conteaza ??? deci daca mama lui mi-a facut mutatie definitiva la adresa , in fata legii n-are importanta ???

va multumesc !
Ultima modificare: Joi, 12 Aprilie 2018
FlorinStoian, utilizator
Buna ziua,
Avand in vedere indelungata prioada de concubinaj va sfatuiesc sa va adresati instantei de judecata si sa solicitati contravaloarea imbunatatirilor aduse de dumneavoastra acelui imobil (ATENTIE, trebuie sa puteti demonstra cu probe acele imbunatatiri).
In rest, .... cam atat aveti dreptul!
va multumesc !
deci daca n-am actele imbunatatirilor pe numele meu ,....n-am cum sa-l dau in judecata ??!! faptul ca am mutatia pe aceasta adresa facuta de concubina mea , n-are nici o relevanta ???
Mergeti la un av si discutati ce puteti obtine,costuri durata etc.Nu au relevanta mutatia ,durata concubinajului.zAveti un drept de creanta pt imbunatatiri. Eventual pt bunurile mobile cumparate in comun .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei ... matei catalina matei catalina Buna ziua , tatăl meu vrea sa ii faca clauza de uzu fruct iubitei lui asupra imobilulul ( o casa). Nu sunt căsătoriți legal. Intrebarea este: daca tata ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. aș avea o întrebare dacă se poate,stau in concubinaj ... Crăciun Dumitru Crăciun Dumitru Bună ziua. A-și avea o întrebare dacă se poate,Stau in concubinaj de 10 ani și m-am mutat la ea de 10 ani.Concubina are o fată,în casa ei am investit ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul parintelui concubina acestuia cere creante g4c g4c buna seara , tatal meu a facut contract de vanzare copiilor (nepoti) mei pe casa si terenul dobandit prin sentinta judecatoreasca cu fratele sau de la parinti. ... (vezi toată discuția)