avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Pot cere insolventa?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Pot cere insolventa?

Buna ziua! Am o societate care are datorii catre administrator si asociat de 98000 lei. Pin radiere as plati 16% la ANAF pentru aceasta suma. Am rugamintea sa-mi spuneti daca pot cere insolventa societatii in aceasta situatie? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu Chirita , Avocat 12:16, 19 Aprilie 2018
Teoretic, da. Cu toate acestea folosti institutia insolventei pentru a eluda anumite prevederi legale si este posibil ca cererea sa fie respinsa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta intre insolvabilitate si faliment alinastef1003 alinastef1003 va rog sa-mi spuneti care este diferenta intre insolventa si faliment? fima la care lucrez ar putea fi declarata falimentara si as vrea sa stiu daca lucrul ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile la stat ale srl in momentul dizolvarii? sergiugrig sergiugrig Dupa dizolvarea judiciara a unui SRL cu 2 asociati si ~20.000 RON debite la stat(amenzi, TVA, CAS...), dupa acoperirea debitelor in limita capitalului, ce se ... (vezi toată discuția)
Insolventa datorii stat ContSters194995 ContSters194995 Buna ziua, Am urmatoarea intrebare: O societate comerciala are datorii la bugetul de stat. Datoriile au deja o vechime de peste 2 ani, de cand societatea ... (vezi toată discuția)