avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort

Buna ziua,
Am o prietena care doreste sa divorteze. Are 2 fetite mici de 5 si 9 ani. Are serviciu. Sta in casa sotului, care are salar mult mai mare. Nu se mai inteleg. Ea si-a gasit pe cineva. Ce piedici ar avea in a pierde copiii?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 19:27, 16 Aprilie 2018
Păi copiii nu-i pierde, va avea autoritate părintească comună cu tatăl fetelor.În privinţa domiciliului copiilor, depinde ce doreşte tatăl lor.Dacă are o mamă sau pe cineva care să se ocupe de copii în absenţa lui, are prioritate, fiindcă e mai bine să rămână copiii în casa în care au trăit, alături de unul din părinţi decât să-şi şi schimbe locuinţa şi să trăiască alături de un necunoscut.
Ea vrea sa ia fetele cu ea. Nu se muta in casa cu noul tip(cel putin la inceput). Cu sotul nu se mai intelege de ani de zile, au ramas impreuna pt copii, doar ca acum situatia a devenit insuportabila (nu exista agresiuni fizice). De copii are grija mama ei, cand sunt la serviciu. Problema e ca ia spus sotului ca are pe cineva, iar el vrea sa foloseasca chestia asta la tribunal.
Ea vrea o intelegere amiabila, nu are nicio dorinta de partaj, renunta la tot, vrea doar ca fetele sa fie cu ea, sa le creasca in continuare.
Este bine sa apeleze la avocat deoarece nu este bine sa renunte la tot si apoi sa piardă absolut tot...

Dacă nu are unde sa locuiască cu minorii va pierde procesul dar va avea custodie comună si drept de vizita.

Procesele se deschid de fel în momentul oportun si intr-un mod cat se poate de organizat sub aspectul apărării daca se doreste ă fi câștigate, mai ales daca el are cu mult mai mulți bani decât ea si pot avea loc multe lucruri neprevăzute...

Faptul ca se muta sau nu cu tipul care este în relația extraconjugale conteaza prea puțin....
Dacă tipul nu e ok va risca sa piardă copilul si ulterior...
Dacă nu va câștiga procesul la un mod net favorabil oricand va putea avea surprize neplăcute...
Ultima modificare: Duminică, 15 Aprilie 2018
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Am inteles. Multumesc pentru raspuns.

Inca o intrebare. Sotul a descoperit ca vorbit mult la telefon ( cu tipul respectiv , vreo 30-40 minute zilnic). Vrea sa se foloseasca de asta in instanta sa arate ca nu e responsabila.
(abonamentul e pe firma lui)

Sunt primite astfel de probe?
Cat de mult ar cantarii?
Multumesc.
Nu au nici o relevanta probele respective in ceea ce priveste,,custodia'' eventual pot sa fie un argument in plus privind culpa in desfacerea casatoriei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa castig custodia copiilor? ralucadumitrache ralucadumitrache Situatia mea se prezinta in felul urmator: Dupa 9 ani de casatorie si suferinta din cauza agresivitatii sotului am decis sa-l parasesc. Totul s-a produs dupa ... (vezi toată discuția)
Custodie minor flo_1982 flo_1982 Buna ziua,as vrea sa intreb daca o mama poate sa isi piarda copilul minor in varsta de 4 ani la divort,daca da care ar fi conditiile!Va Multumesc! (vezi toată discuția)
Buna seara. o cunoștință, mama a doi copii minori locuiește ... Elenarom Elenarom Buna seara. O cunoștință, mama a doi copii minori locuiește împreună cu soțul in casa acestuia. De ceva vreme ,soțul se poarta foarte urat si nu ... (vezi toată discuția)