avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extras de uz public al unui certificat de deces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extras de uz public al unui certificat de deces

Cum poate fi obtinuta o copie a unui certificat de deces (extras de uz public) dupa decesul unui uzufructuar viager, de catre donatar?
Cel mai recent răspuns: Adriana Man , utilizator 22:44, 16 Aprilie 2018
De la biroul de stare civila cu documente care demonstreaza calitatea. Presupun ca doriti sa radiati uzufructul din cartea funciara si nu aveti certificatul de deces.
Sau printr-un birou notarial care va solicita si va depune .
Da! Dorim radierea uzufructului si nu avem certificatul de deces, pe care am incercat sa-l obtinem de la starea civila, unde ni s-a recomandat sa apelam la un birou notarial. La doua birouri notariale ni s-a spus ca "se poate solicita doar pentru uz in cadrul biroului notarial"?? In acest caz, dupa radiere, mai putem schimba contractele la utilitati, fara certificatul de deces? E suficienta radierea si intrarea in posesia de fapt a proprietatii?

Va multumim mult pentru raspuns, dna Mihai!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct ... Popoen Popoen Bună ziua! Am cumparat un apartament cu sarcina de uzufruct viager inscrisa in CF. Beneficiarul uzufructului (fostul proprietar) a decedat de câteva luni. ... (vezi toată discuția)
Document proprietate apartament AnastasiaH AnastasiaH Buna seara! Acum aproape 10 ani am cumparat cu ajutorul parintilor un apartament, parintii avand drept de uzufruct viager. In acest moment ambii sunt ... (vezi toată discuția)
Decesul uzufructuarului bună ziua as dori să știu care este ... mediterana mediterana Decesul uzufructuarului Bună ziua As dori să știu care este procedura în urma căreia,nudul proprietar poate vinde/închiria apartamentul cumpărat ... (vezi toată discuția)