avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nulitatea procesului verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nulitatea procesului verbal

Buna ziua!
Saptamana trecuta am fost surprins de aparatul radar tip :pistol" circuland cu o.viteza cu 72 km/h peste viteza legala in localitate!
in procesul.verbal nu sa precizat suspendarea permisului auto si nici data de la care se suspenda!
De altfel cnp-ul este gresit.nu corespunde cu datale din CI
daca voi face demersuri in instanta cat la % voi avea castig de cauza?
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
ContSters469680, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 10:30, 17 Aprilie 2018
Decizia nr.8 în dosarul nr.2798/1/2017 a ICCJ

"Admite recursul în interesul legii formulat de Colegiul de conducere al Curţii de Apel Ploieşti şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea dispozițiilor art. 96 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, neconsemnarea, în cuprinsul procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției, a sancţiunii complementare a suspendării dreptului de a conduce, a intervalului de timp în care acesta este suspendat şi a temeiului juridic este sancţionată cu nulitatea relativă parţială a procesului-verbal, condiționată de producerea unei vătămări care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii privind reţinerea permisului de conducere.

Obligatorie, potrivit dispoziţiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă."

Pronunţată, în şedinţă publică, astăzi 19 martie 2018.
Ultima modificare: Marți, 17 Aprilie 2018
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie p.v. amenda circulatie auto. nik69 nik69 Decizia nr. 8/2018, ÎCCJ . -la ce se refera a se face dovada ca i s-a produs o vătămare care nu poate fi înlăturată decât prin anularea măsurii luate ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile Zappo11 Zappo11 Am fost sanctionat contraventional cu amenda si complementar cu suspendarea permisului de conducere pe o perioada de 90 de zile deoarece am fost surprins de ... (vezi toată discuția)
Permis retinut - aveam sau nu dreptul sa conduc? v1orel v1orel Buna seara! Am fost surprins de aparatul radar circuland in localitate cu 104 km/h. Mi-a fost retinut permisul de conducere fara drept de circulatie in ... (vezi toată discuția)