avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CERCETARE ACCIDENT
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CERCETARE ACCIDENT

DE CATE ORI SE POATE CERE PRELUNGIREA TERMENULUI DE CERCETARE A UNUI ACCIDENT DE MUNCA?
EX.:DOSARUL NU A FOST AVIZAT ,A FOST RESTITUIT UNITATII PENTRU COMPLETARI-SE POATE CERE PRELUNGIRE DACA NU EXISTA TIMP FIZIC PENTRU REZOLVARE IN TIMP DE 5 ZILE ?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:03, 18 Aprilie 2018
Nu mai scrieti cu majuscule, deranjeaza vederea celui care doreste sa comenteze.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 120. - (1) Cercetarea evenimentului urmat de incapacitate temporara de munca se va incheia in cel mult 10 zile lucratoare calculate de la data producerii.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatii cum ar fi cele in care este necesara prelevarea de probe, efectuarea de expertize, determinari de noxe, pentru care se poate solicita in scris, argumentat si in perioada prevazuta la alin. (1), la inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia s-a produs evenimentul, prelungirea termenului de cercetare.
Solicitarea de prelungire a termenului de cercetare se face in conditiile prevazute la al.(2). In cazul dvs. dosarul inteleg ca a fost restituit pentru cercetare defectuoasa si/ sau incompleta.
-Art. 125 (1) Dosarul de cercetare, intocmit de comisia numita de catre angajator, se inainteaza pentru verificare si avizare la inspectoratul teritorial de munca pe raza caruia s-a produs evenimentul, in termen de 5 zile lucratoare de la finalizarea cercetarii.
(2) Inspectoratul teritorial de munca va analiza dosarul, va aviza si va restitui dosarul in cel mult 7 zile lucratoare de la data primirii.
(3) Dosarul va fi insotit de avizul inspectoratului teritorial de munca.
(4) In cazul in care inspectoratul teritorial de munca constata ca cercetarea nu a fost efectuata corespunzator, dispune in scris masuri pentru refacerea procesului-verbal de cercetare si/ sau completarea dosarului, dupa caz.
(5) Comisia de cercetare va completa dosarul si va reface procesul-verbal de cercetare in termen de 5 zile lucratoare de la data primirii dosarului.
(6) Daca evenimentul urmat de incapacitate temporara de munca s-a produs in conditiile prevazute la art. 124 alin. (2), inspectoratul teritorial de munca va inainta originalul dosarului de cercetare la organul de urmarire penala,imediat dupa avizare.
In aceasta faza nu mai exista posibilitatea de a solicita prelungirea termenului de depunere a dosarului de cercetare a evenimentului produs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Corrina001 Corrina001 In data de 25 martie ac am avut un accident de munca in care am ramas fara 3 degete la mana stanga. Care este perioada maxima pe care se pot intinde ... (vezi toată discuția)
Accident de munca mariana07 mariana07 Buna seara, Tatal meu a avut un accident la locul de munca, era obligat sa faca mult mai multe lucruri care nu faceau parte din meseria lui, ... (vezi toată discuția)
Circuit dosar accident dupa expirarea celor 180 zile de concediu medical. floriontehnic floriontehnic care este circuitul unui dosar de accident de munca dupa expirarea celor 180 de zile de concediu medical ? ( ce trebuie sa faca lucratorul desemnat sau SIPP ?) (vezi toată discuția)