avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1354 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Politia locala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Politia locala

Buna ziua, am gasit un fluturas pe care scrie nota de constatare a contraventiei.
Intrebarea mea este: are voie politia locala sa dea amenda sau sa o trimita prin posta in lipsa soferului si fara a avea datele acestuia?
Masina este proprietate a firmei. Sunt obligati la randul lor sa le furnizeze datele mele pentru a trimite amenda?
Cel mai recent răspuns: Cip1234 , utilizator 11:07, 18 Aprilie 2018
Vor trimite /comunica datele Dumneavoastra de identificare pentru ca altfel, amenda va trebui achitata de catre firma...
Puteti sa imi spuneti va rog conform carui articol sau pe ce baza este obligata firma sa raspunda citatiei politiei locale?
In al doilea rand, daca legal este obligata sa furnizeze datele soferului, sunt obligat sa platesc amenda data de politia locala?
Precizez ca pe fluturas scrie oprit/stationat in loc nepermis, sanctionat....... conform prev. Art 7 din legea 155/2010 pol locala, coroborate cu prev oug 195/2002.
Din cate stiu oug 195 se refera la politia rutiera si nu este prevazuta nicaieri politia locala..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat de politia locala! metulica metulica am fost amendat de pol locala pt oprire interzisa am contestat in instanta si am pierdut din cite stiu pol locala nu are competenta de a amenda pe oug 195/2002 ... (vezi toată discuția)
Amenda locala. Just-drept Just-drept Am stationat cu auto pe un loc unde era indicatorul oprirea interzisa. Eu am rămas in masină, colega mea a mers pana la magazinul unde stationasem, iar in 2 ... (vezi toată discuția)
Poate sa ma amendeze pt neoferit relatii cine conducea masina?? aidu aidu Am primit 200 lei amenda, in temeiul prev. art. 2 alin 31) Legea 61/1991, pt ca m-au invitat sa dau relatii cine conducea masina (parcata, chipurile ... (vezi toată discuția)