avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Care este suma datorata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Care este suma datorata?

Buna ziua,
Lucrez la o firma privata, sunt unicul angajat, avand salariul de 2000 Ron pe luna. Am lucrat in doua zile care au fost declarate sarbatori legale. In contractul de munca se mentioneaza urmatoarele:
„Punctul J alineatul 3. Orele suplimentare prestate in afara programului normal de lucru sau in zilele in care nu se lucreaza ori in zilele de sarbatori legae se compenseaza cu ore libere platite sau se platesc cu un spor la salariu, conform contractului colectiv de munca aplicabil sau Legii 53/2003-Codul muncii”

Ce inseamna spor 100% si ce suma ar trebui sa primesc pentru cele doua zile lucrate in zile de sarbatoare legala?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:25, 18 Aprilie 2018
Care sunt cele doua zile in care ati lucrat ?
24 ianuarie — Ziua Unirii Principatelor Române
6 aprilie 2018 (vineri) Vinerea Mare
Pentru ianuarie ; trebuie sa primiti in plus inca 100 lei ...adica 2100 lei brut

Pentru aprilie : trebuie sa primiti in plus inca 105 lei... adica 2105 lei brut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. Întrebarea mea este legata de plata zilelor de sarbatoare ... Florentina060496 Florentina060496 Bună ziua. Întrebarea mea este legata de plata zilelor de sarbatoare legala care nu sunt în weekend. Codul spune ca se compensează cu timp corespunzător ... (vezi toată discuția)
Zile lucrate sambata sau duminica si neplatite scor.pio scor.pio Daca angajatorul (in cazul meu statul) nu plateste zilele lucrate in weekend (nu le platea nici inainte, cu atat mai putin acum cand ne mai taie si din ... (vezi toată discuția)
Plata ore suplimentare, weekend, sarbatori legale buna ziua, ... cristinast cristinast plata ore suplimentare, weekend, sarbatori legale buna ziua, in luna noiembrie , care are 160 de ore lucratoare, un salariat a lucrat in total 180 de ore, ... (vezi toată discuția)