avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua. Întrebarea mea este legata de plata ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua. Întrebarea mea este legata de plata zilelor de sarbatoare ...

Bună ziua. Întrebarea mea este legata de plata zilelor de sarbatoare legala care nu sunt în weekend. Codul spune ca se compensează cu timp corespunzător sau cu spor de 100% la salariul de baza. Întrebarea mea este, atunci când se compensează cu timp liber plătit, tot se plătesc cele 8 ore lucrate, însă fără spor? De ex, un angajat cu un salariu de 2100 de lei, și 21 de zile lucrătoare, este plătit cu 100 de lei pe 8 ore. Dacă el lucrează în a doua zi de rusalii, va primi fie 100 de lei și o zi libera, fie 100 de lei și spor de 100%, adică 200 de lei? Este corect ce am spus? Va mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:47, 6 Iulie 2021
Este corect cum ati postat ..
Va mulțumesc. Însă angajatorul spune ca dacă el optează pt compensarea cu timp liber corespunzător, asta înseamnă că lucrez de sărbătoare și îmi da o alta zi libera, fără cele 8 ore salariu de baza. Exista ceva jurisprudența care sa susțină cele spuse de mine?

Cornel Vasile a scris:

Este corect cum ati postat ..

Daca lucrati in zi de sarbatoare legala si primiti o zi zi libera, atunci cele 8 ore lucrate se platesc normal ...in ziua in care sunteti libera nu veti fi platita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj lunar ore suplimentare, weekend si sarbatori legale ( ... cristinast cristinast pontaj lunar ore suplimentare, weekend si sarbatori legale ( care se platesc in aceeasi luna) buna ziua, va rog frumos sa-mi spuneti daca procedez corect la ... (vezi toată discuția)
Sarbatori legale - mai multe probleme smeagull smeagull Buna ziua, am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarele probleme: 1. In cazul in care angajatorul are nevoie ca o parte din angajati se lucreze in zilele de ... (vezi toată discuția)
Ma puteti ajuta? ginutz_a ginutz_a Buna ziua, Am si eu o intrebare: In CCM 2007-2010 la art 41 alin 3 lit c) spune: pentru orele suplimentare si pentru orele lucrate in zilele libere si in ... (vezi toată discuția)