avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Angajari pe asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Angajari pe asociație

Într-o asociație culturală activă din punct de vedere al anumitor proiecte și finanțări președintele beneficiază de angajare și salariu?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 03:10, 10 Iunie 2018
Daca pe acele proiecte se accepta decontari cheltuieli cu salariile.
Legea nici nu obliga nici nu interzice sa salarizezi membri ai asociatiei pentru activitatea depusa pe anumite proiecte, inclusiv cand sunt membri in Consiliul Director. Dar nu in calitatea lor de membri in CD sau in asociatie, ci ca salariati, deci vor face cumul de functii - una de membru in asociatie sau in CD, functie neremunerata, si functia remunerata, ca salariat... si masuri de evitat conflictele de interese... ex,. presedintele va fi controlat pt activitate remunerata pe proiect de alt membru CD si deciziile ref. la el se vor adopta de CD, nu de el, chiar daca pt alti salariati el decide ref. angajare, salariu, concediu, beneficii, sanctiuni etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie andreidarius andreidarius 1.Pentru infiintarea unei asociatii avand ca scop crearea unei centru de plasament are cine un model de statut sau/si de act constitutiv? Nu suntem specialisti ... (vezi toată discuția)
Asociație pentru a putea susține cursuri de prim-ajutor SergiuM91 SergiuM91 Bună ziua domnule avocat! Sunt președintele unei asociații ONG si cu funcția de a presta servicii, mai exact această asociație este înființată ... (vezi toată discuția)
Functia de presedinte executiv ioanaturean ioanaturean Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o informatie: In cadrul unui ONG exista functia de Presedinte Executiv si daca da, acesta poate sa fie remunerat pe baza ... (vezi toată discuția)