avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozitare agentie de turism
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozitare agentie de turism

Buna ziua,
Am o nelamurire vis-a-vis de impozitarea agentiilor de turism tip microintreprindere cu capital social sub 45000 ron. Sunt in piata de profil pareri impartite: (1) odata cu noul cod fiscal o astfel de agentie are 2 posibilitati - sa plateasca 1% din suma totala a veniturilor sau sa plateasca 16% din profit (cu conditia sa isi mareasca capitalul social la 45000 ron) sau (2) se impoziteaza cu 1% venitul in conditiile in care practic doar comisionul agentiei de turism este inregistrat ca venit.
Care este de fapt situatia si cum se aplica in urmatoarea situatie:
- agentia de turism vinde un bilet de avion business cu 15000 eur + 50 eur comision;
- agentia de turism va plati impozit 1% din 15050 eur respectiv 150.5 eur sau va plati impozit 1% din 50 eur respectiv 0.5 eur ?

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 19 Aprilie 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:51, 18 Aprilie 2018
Cei 15000 euro sunt bani care "se plimba" prin agentie si nu au de ce sa fie impozitati.

Ii iau de la client si ii dau mai departe prestatorului de servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitul forfetar carlaparagina carlaparagina Am o firma din 2006 care nu mai are incasari de la sfarsitul lui 2007. Sincer as fi inchis-o dar am ramas agatata cu un leasing care se va finaliza abia in ... (vezi toată discuția)
Stabilire cifra de afaceri agentie de turism detailista camimiha15 camimiha15 Speta : Sunt contabila la o agentie de turism platitoare pe venitul microintreprinderilor - DETAILISTA , ( care vinde pachete turistice standard pregatite ... (vezi toată discuția)
Impozitarea castigurilor din jocuri de noroc dumicris76 dumicris76 Conform noilor prevederi ale codului fiscal din 13 februarie 2015 se vor impozita VENITURILE obtinute din jocurile de noroc. Credeti ca e normal sa se ... (vezi toată discuția)