avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Să schimbăm împreună legea SA SCHIMBAM LEGEA IMPREUNA
Discuție deschisă în Să schimbăm împreună legea

SA SCHIMBAM LEGEA IMPREUNA

As dori sa stiu daca propunerile noastre de schimbare legislativa sunt trimise undeva sau raman aici blocate. Ar spre beneficiul nostru al tuturor sa plece acestei idei catre ironic spus"aia care fac legi" ca nu merita sa ii numesc altfel.
Cel mai recent răspuns: melek , utilizator 00:36, 11 Mai 2010
Art 74 din Constitutie:
Initiativa legislativa
(1) Iniţiativa legislativă aparţine, după caz, Guvernului, deputaţilor, senatorilor sau unui număr de cel puţin 100.000 de cetăţeni cu drept de vot. Cetăţenii care îşi manifestă dreptul la iniţiativă legislativă trebuie să provină din cel puţin un sfert din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe, respectiv în municipiul Bucureşti, trebuie să fie înregistrate cel puţin 5.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
(2) Nu pot face obiectul iniţiativei legislative a cetăţenilor problemele fiscale, cele cu caracter internaţional, amnistia şi graţierea.
(3) Guvernul îşi exercită iniţiativa legislativă prin transmiterea proiectului de lege către Camera competentă să îl adopte, ca primă Cameră sesizată.
(4) Deputaţii, senatorii şi cetăţenii care exercită dreptul la iniţiativă legislativă pot prezenta propuneri legislative numai în forma cerută pentru proiectele de legi.
(5) Propunerile legislative se supun dezbaterii mai întâi Camerei competente să le adopte, ca primă Cameră sesizată.

Cati useri sunt pe site-ul asta?
J H a scris:

Cati useri sunt pe site-ul asta?

Exact asta voiam sa intreb si eu. Daca stie cineva cati useri sunt pe siteul asta? Raspund tot eu, ca am cifre exacte: astazi au fost, pana la ora la care scriu acest post, vreo 30.000 de oameni. Pana deseara se vor face 45.000.

Daca vrei sa schimbi ceva in tara ta nu astepta sa trimita cineva proiectele de lege undeva. Nu exista o posta speciala unde sa poata fi trimise proiectele de lege. Trebuie doar ca acele proiecte sa fie asumate, sa fie luate in brate si plimbate pe la diferite intalniri si, cand s-au strans oamenii respectivi, sa fie transformate in legi. :)

E un soi de principiu interesant, ala cu "don't ask for change, be the change". :sorry:
eu vreau sa schimb hotararea consiliu cu ridicatul masinilor de ex.
annajanette a scris:

Mai concret nu se poate?
J H a scris:

annajanette a scris:

Mai concret nu se poate?

ba da. are consiliul local al primariei o lege idioata prin care ridica masini vezi doamne neregulamentar. eu nu ma refer la locurile unde pui masina in mijlocul strazii si te-ai carat. sunt niste subpuncte aberante in fata garajelor samd imi dai amenda eventual, puncte de penalizare dar nu vii tu sa imi iei masina atata timp cat tu nu faci locuri de parcare nu ai nici un drept sa ma executi. Cati dintre noi nu au patit-o?????????/ eu am platit 3 sanctiuni e normal? cand la lege spune clar ca nu se dau 3 sanctiuni ptr aceeasi contraventie..hellouuu

Alte discuții în legătură

Cum sa procedez? propunere modificare lege danaa1 danaa1 Doresc sa propun o modificare a unei legi. Din cate stim,doar parlamentarii fac si voteaza legi. Cum sa procedez pentru propunere de modificare a unei legi? ... (vezi toată discuția)
Bacalaureat 2012-2013 - propunere tibors tibors Rog pareri avizate pentru propunerea de a acorda Diploma de Bacalaureat pentru TOTI ABSOLVENTII de clasa a XII-a, cu acordarea notei in intervalul 5.00 - ... (vezi toată discuția)
Vandalizare autoturism, spatiul public SoundForSoul SoundForSoul Buna ziua , In noaptea dintre 21.05-22.05 am parcat masina langa tribunaul vechi , pe cheiul Dambovitei , pe o straduta lateral . Erau multe locuri libere ... (vezi toată discuția)