avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata facturilor asociatiei de proprietari de catre ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata facturilor asociatiei de proprietari de catre administrator

Ca administrator de bloc, pot plati facturile asociatiei dintr-un cont propriu (al meu) ??? In acest fel scap de deplasare la CEC, unde asociatia are cont, si care este departe plus ca plata din acel cont al asociaqtiei implica comisioane. Ma gandeam sa fac plata din contul meu, apoi sa pun sumele achitate inapoi in cont. Va intreb daca implica ceva probleme legale !
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: nicu1iancu , utilizator 09:07, 21 Aprilie 2018
nu e legal: atat de simplu ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Credeti ca o sa va reproseze cineva acest lucru? Sa fim seriosi!
Daca sunteti un om corect si aveti cenzor care verifica lunar situatia finaciara a asociatiei (registru de casa / banca) nimeni nu o sa va reproseze acest lucru.
Daca cineva din asociatie nu este de acord, atunci aveti varianta de a scoate un card pe contul asociatiei si sa se plateasca un abonament de internetbanking pe numele asociatiei.
Asociatia de proprietari nu are cont bancar?
L nr 230/2007
Articolul 45

(4) Asociatia de proprietari poate deschide unul sau mai multe conturi la oricare unitate bancara, in conditiile legii.

Platile pot fi realizate atat la sediul furnizorilor de serviciu cat si online din contul asociatieid e proprietari
Nu este legal ca platile furnizorilor/prestatorilor de serviciu sa fie realixate din alt cont fata de cel al asociatiei de proprietari,asta implica comisioane suplimentare de operare in detrimentul proprietarilor

Dr.Virgil Dan Amza
Un raspuns evaziv ? sau o parere ? Este simplu ca raspuns, dar daca nu va este cu suparare mi-ar fi de folos o argumentare in acest sens ! Pe unde am sunat sa ma informez in acest sens, mi s-a spus ca nu exista nicio restrictie. atata timp cat facturile sunt platite, nu conteaza din ce cont vin banii ! Mai precis, am sunat la primarie, relatii cu asociatiile, la fisc ANAF, la banca, inclusiv la un avocat care a sustinut cateva cursuri la scoala unde am obtinut atestatul de admin.
Ultima modificare: Vineri, 20 Aprilie 2018
nicu1iancu, utilizator

ynocentta
Avem cont la CEC, dar acesta este precum Posta Romana, cu idei si practici invechite si angajati incapabili. Am incercat sa fac la ei Internet Banking, nu au stiut sa-mi spuna comisioanele si mai mult de atat mi-a dat toking-urile, si a uitat sa-mi faca contract. A doua zi am fost la ei si am renuntat la Internet banking, dupa ce am aflat ca nu pot plati facturile fara comision decat la gaze si enel. Atat ca au comisionul de administrare cont doar 7.5 lei/luna.

Alte discuții în legătură

Plati catre radet doru barbu doru barbu Asociatia de locatari are cont curent in BCR.Plata facturilor RADET se face prin BCR si numai prin BCR( pe factura scrie contul asociatiei la BCR).Ce trebuie ... (vezi toată discuția)
Impartirea cheltuielilor pe proprietari, la plata intretinerii prin ordin de plata latka latka Care sunt cheltuielile legate de contul bancar al unei asociatii ( in principiu m-ar interesa in mod specific la CEC Bank) si cum imparte cheltuielile pe ... (vezi toată discuția)
Cont bancar la asociatiile de proprietari si comisioane la incasare w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu ce banci folositi pentru conturile asociatiilor dv. Daca pana acum ma laudam cu banca mea Raiff acum au introdus un nou comision la incasare ... (vezi toată discuția)