avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CMI desfiintat are imobil in patrimoniu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CMI desfiintat are imobil in patrimoniu

Buna seara,
Va rog sa dezbateti urmatoarea situatie in incercarea de a gasii o rezolvare.
CMI desfasoara activitate intr-un spatiu inchiriat. Separat achizitioneaza un imobil in oras prin credit bancar, in calitatea sa de CMI. Medicul infiinteaza si un SRL in numele caruia nu mai poate incheia contracte cu CASM... si, constrans, desfiinteaza CMI fara sa lichideze patrimoniul ci avand doar o conventie prin care patrimoniul de afectatiune al CMI trece in proprietatea SRL.
Problema: Cum mai poate transfera CMI, acum desfiintat de 30 zile, dreptul de proprietate al imobilului? Pentru autentificare, notarul ii va solicita un certficat de la Directia de Sanatate care a dispus desfiintarea si, deci, nu va elibera nici un document valabil in fata notarului.
Exista o posibilitate sa fie obtinut prin hotarare judecatoreasca actul de proprietate?
Ce solutie gasiti la aceasta problema? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Crissa C , Consilier juridic 19:35, 29 Octombrie 2009
CMI/ul este infiintat de o persoana fizica autorizata, in speta un medic.Creditul,banuiesc ca a fost obtinut de la banca pentru infiintarea acelui CMI prin creditele speciale care se dau la medici care doresc sa/si inceapa o activitate in domeniul medical si nu au spatiu,mobilier si aparatura, credite cu dobanzi avantajoase.
CMI(Cabinet medical individual) incheie activitatea sau servciile medicale sunt preluate de SRL?Imobilul a fost achizitionat cu credit special pentru aceasta destinatie si atunci SRL va prelua activitatea si patrimoniu.Banuiesc ca in acel SRL s-au deschis mai multe cabinete medicale.
Cat priveste contract cu CAS....nu se poate pana in luna martie 2010 cand se fac noile contractari,dar se poate incheia conventie dupa ce se obtin toate aprobarile de la Directia de Sanatate Publica si exista o decize de evaluare eliberata de CAS.
Reveniti cu mai multe amanunte.
Creditul este unul imobiliar. S-a dorit preluarea praxis-ului dar asta nu sta in loc de act de proprietate asa cum afirma juristul care a intocmit conventia in care se stipuleaza respectiva preluare cu drepturi si obligatii, inclusiv achitarea ratelor creditului bancar. Cu Casa nu este nici o problema, au fost preluate toate contractele in derulare. Problema este cu titlul de proprietate. Cine este proprietar acum, cand CMI este desfiintat; in baza carui act se schimba rolul fiscal al imobilului? Cum poate instraina un imobil, pe care il detinea, daca intre timp CMI este desfiintat?
Va multumesc pentru timpul si cunostintele acordate.
Buna ziua. Nu are nimeni nici o solutie la problema mea? Multumesc anticipat.
Aici este o speta in care trebuie sa vezi actele.Trebuie sa stim exact ce fel de credit a fost,daca a fost dat pe persoana fizica autorizata sau fizica,ori pe CMI.
Nu inteleg sub ce forma a preluat casa de asigurari contractul....schimbandu/se punctul de lucru?Ca SRL nu putea prelua activitatea de la CMI..trebuie un nou contract care nu se poate incheia acum ci doar conventie.
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
Crissa C, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transfer praxis medicina de familie radinschipaul radinschipaul Am lucrat cu CIM ca asistenta la un CMI de medicina de familie.Medicul a decedat,dar fiind grav bolnav, cu o luna inainte de a muri,a vindut prin contract la ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie de maternitate - cabinet medical individual adelanaghi adelanaghi Buna ziua , as dori va rog un raspuns la intrebarea mea. Sunt medic de familie la cabinet medical individual ca persoana fizica autorizata , in relatie ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual (cmi) vs srl? vasilemb vasilemb Buna ziua, Va scriu deoarece nu stiu care este statutul unui cabinet medical individual. Daca sa presupunem ca se cumpara un imobil pe numele unui C.M.I. si ... (vezi toată discuția)