avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... conducator loc de munca ssm
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

conducator loc de munca ssm

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu in raspuns legat de intocmirea unei decizii privind lista nominala cu conducatorii locurilor de munca. scrie undeva in lege cum ca angajatorul trebuie sa intocmeasca o decizie scrisa privind lista cu conducatorii locurilor de munca? si daca da, la ce articol ?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:50, 20 Aprilie 2018
Prin organigrama firmei se stabilesc locurile de munca si meseriile lucratorilor pe locurile de munca (in functie de activitatile care se desfasoara).
La locurile de munca pot exista formatii de lucru, pe meserii/ activitati care sunt conduse de un conducator de formatie.
Locul de munca este condus de un conducator desemnat prin decizia scrisa a angajatorului.
-art. 6 (1) Angajatorul are obligaţia de a asigura securitatea şi sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă.
-art. 13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
d) să stabilească pentru lucrători, prin fişa postului, atribuţiile şi răspunderile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, corespunzător funcţiilor exercitate;
-art. 26 Orice eveniment, aşa cum este definit la art.5 lit. f), va fi comunicat de îndată angajatorului, de către conducătorul locului de muncă sau de orice altă persoană care are cunoştinţă despre producerea acestuia.
HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 80 Angajatorul trebuie sa dispuna de programe de instruire - testare la nivelul intreprinderii si/ sau unitatii pentru:
a) conducatorii locurilor de munca;
b) lucratori, pe meserii si activitati.
-art. 91 (1) Instruirea la locul de munca se face de catre conducatorul direct al locului de munca, in grupe de maximum 20 de persoane.
-art. 96 (1) Instruirea periodica se efectueaza de catre conducatorul locului de munca.
Se are in vedere, in special, art.13 lit.d) plecand de la organigrama firmei.
In baza atributiilor care ii revin conform prevederilor art.6 al.(1) angajatorul desemneaza prin decizie interna conducatorii locurilor de munca.
Prin fisele de post, conducatorii locurilor de munca (sunt nominalizati ca atare in fisa) primesc atributii pe linie de ssm, psi-su, mediu, etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Verificare insusire si aplicare masuri ssm sadrian sadrian Buna ziua. Dintre activitatile de prevenire si protectie, Art.15 din HG 1425 este si: ...................................... 5. Verificarea însuşirii şi ... (vezi toată discuția)
Anexa ssm la fisa postului - lucrator cu atributii de conducere (detasare) Arabellla Arabellla Un lucrator cu atributii de conducere detasat de la alta companie trebuie sa semneze anexa ssm la fisa postului prin care ii se atribuie obligatia sa isi ... (vezi toată discuția)
Cine poate semna fisele de protectia muncii? serena82 serena82 Fisele de protectia muncii trebuie sa contina 3 semnaturi : a celui instruit (aici mi-e clar, e vorba de angajat), a persoanei care a efectuat instruirea si a ... (vezi toată discuția)