avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Verificare insusire si aplicare masuri SSM
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Verificare insusire si aplicare masuri SSM

Buna ziua.
Dintre activitatile de prevenire si protectie, Art.15 din HG 1425 este si:
......................................
5. Verificarea însuşirii şi aplicării de către toţi lucrătorii a măsurilor prevăzute în planul de prevenire şi protecţie, a instrucţiunilor proprii, precum şi a atribuţiilor şi responsabilităţilor ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă stabilite prin fişa postului;
......................................
Lucratorul desemnat trebuie sa verifice cele de mai sus, dar:
1. Cine face instruirea lucratorilor cu privire la masurile din planul de prevenire şi protecţie si cu privire la atribuţiile şi responsabilităţile ce le revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă stabilite prin fişa postului ? (instruirea cu IPSSM o face conducatorul locului de munca si verificarea - seful acestuia)

Totodata:
2. Cine face instruirea lucratorilor cu privire la zonele cu risc ridicat si specific de pe un santier?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sadrian , utilizator 14:58, 10 August 2017
Planul de prevenire si protectie intocmit la nivelul firmei si materialul privind identificarea zonelor cu risc ridicat si specific de accidentare si masurile de prevenire a acestor riscuri se intocmeste la nivelul firmei si se difuzeaza sub forma scrisa si/ sau sub forma electronica la toate nivelurile (conform organigrama firma) de conducere si executie (in cazul dvs. la santiere, locuri de lucru/ posturi de lucru/ echipe de lucratori prin grija SIPP/ lucratorului desemnat/ angajatorului.
Instruirea se efectueaza de catre conducatorul sectorului din organigrama/ conducatorul locului de munca catre care s-au difuzat materialele respective.
La dispozitia conducatorilor locurilor de munca trebuie sa existe si materialul intocmit pentru identificarea si evaluarea riscurilor profesionale la nivelul firmei si specifice locului de munca/ postului de lucru/ activitatii desfasurate.
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa/fisele de identificare a factorilor de risc profesional mano0911 mano0911 Buna ziua, Cui revine responsabilitatea completarii fiselor de identificare a factorilor de risc profesional? Eu ca manager de echipa am vreo ... (vezi toată discuția)
Instrucțiuni periodice ssm GabsStoica GabsStoica Bună ziua, Lucrez într-o instituție publică și sunt la început de drum ca și inspector pe SSM. Cred că îmi va lua mult timp să invăț ținând cont ... (vezi toată discuția)
Dosar sssm utc utc va rog ce trebuie sa contina dosarul de SSM? (vezi toată discuția)