avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpărare moștenire nedezbătută. Care este calea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpărare moștenire nedezbătută. Care este calea cea mai puțin costisitoare?

Cum fac sa cumpar o mostenire care inca nu e dezbatuta? Este vorba despre un teren si as vrea sa cumpar jumatate din el. Nu are carte funciara. Cum as putea face sa coste mai putin actele? Am inteles ca trebuie facuta cartea funciara pe tot terenul apoi sa se faca dezmembrarea. Dar am auzit ca o sa coste foarte mult. Ce alta cale exista?. Bineinteles ca vreau sa fac contract de vc.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:34, 21 Aprilie 2018
Îmi pare că vă pregătiți să cumpărați ... pielea ursului din pădure și ne întrebați cum să faceți să vă coste mai puțin.

De la cine cumparați dvs. dacă acela nu vă face dovada că este moștenitor și respectiv persoana îndreptățită să vândă ce zice ar avea de vânzare? Acestea (și calitatea și ce zice ca vinde) trebuie să rezulte dintr-un certificat de moștenitor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
romascanu, moderator
Păi care e problema dvs, cumpărător?
Intabularea, documentația cadastrala, dezmembrarea prealabilă sunt obligația vanzatorului.
Dvs cumpărați la final doar lotul care va intereseaza.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
raluk0207, utilizator
Poate nu m.am exprimat eu corect. Curtea in care locuiesc e mostenirea socrului si a fratelui acestuia. Eu vroiam sa cumpar partea fratelui sa ramanem noi cu toata curtea. Dar as fi vrut sa o iau pe numele meu si a sotului.

Nicoleta Cristina Romascanu a scris:

Îmi pare că vă pregătiți să cumpărați ... pielea ursului din pădure și ne întrebați cum să faceți să vă coste mai puțin.

De la cine cumparați dvs. dacă acela nu vă face dovada că este moștenitor și respectiv persoana îndreptățită să vândă ce zice ar avea de vânzare. Acestea (și calitatea și ce zice ca vinde) trebuie să rezulte dintr-un certificat de moștenitor.

Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
Petro2, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aha!
Dar oricum trebuie ca ei (socrul dvs. și fratele lui) să obțină mai întâi un certificat de moștenitor. (ați zis că este nedezbătută succesiunea).

Apoi puteți să cumpărați cota-parte a fratelui socrului (aceea care va fi scrisă în CM)
Și rămâneți în indiviziune cu socrul dvs.

În varianta aceasta nu este necesară dezmembrarea. Dar este o variantă cam riscantă pentru dvs. (ca soție din ecuația aceasta...). Uneori este preferabilă o cheltuială în plus acum, ca să nu vă coste în viitor mai mult decât face.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2018
romascanu, moderator
Scuze. Inca o intrebare. Daca i.as lasa pe ei sa dezbata si sa fie fiecare cu partea lui, si apoi eu sa cumpar de la el? Ar mai fi riscant pt mine ca si sotie? Va multumesc! Nu ma pricep la lucrurile astea. Din aceasta cauza caut raspunsuri. Tocmai in ideea sa nu ma pacalesc. Mii de mutumiri.

Nicoleta Cristina Romascanu a scris:

Aha!
Dar oricum trebuie ca ei (socrul și fratele lui) să obțină mai întăi un certificat de moștenitor. (ziserăți că este nedezbătută succesiunea).
Apoi puteți cumpăra cota-parte a fratelui socrului (aceea care va fi scrisa în CM = 1/2)
Și rămâneți în indiviziune cu socrul.

Mda, Cam riscanta varinata pentru dvs. (ca soție din ecuația aceasta)...


Alte discuții în legătură

Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Apartament in indiviziune dariad dariad Situatia este urmatoarea: eu si fratele meu mostenim in indiviziune un apartament cumparat acum 10 ani de tatal nostru. La sfarsitul Certificatului de ... (vezi toată discuția)
Succesiune paula38 paula38 Buna ziua,intrebarea este urmatoarea,bunicul a murit in urma cu 5 ani ,bunica are 4 copii nimeni nu a cerut deschiderea succesiunii,acum bunica ar dorii sa ... (vezi toată discuția)