avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor vechime

Buna seara ,
Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema legata de salariu de incadrare a unui angajat din domeniul bugetar !
Astfel , legat de art. 10 din legea 153/22017 va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza salariul unui nou angajat cu studii superioare , pentru care nu exista functie similara in plata si care are gradatia 5 ? Totodata va rog sa-mi spuneti ce inseamna inmultire succesiva din aliniatul de mai jos :
,, Potrivit prevederilor art.10 alin(3), salariile de baza pentru functiile de executie sunt stabilite la gradatia 0, urmand a se adauga prin inmultire succesiva cotele procentuale prevazute la alin.(4). Fiecarei functii , fiecarui grad/treapta profesionala ii corespund 5 gradatii, corespunzatoare transelor de vechime in munca.,,
Prin urmare , salariul de baza va fi inmultit cu fiecare procent in parte pina se ajunge la gradatia 5 , sau se inmulteste direct cu coeficientul de 22,5% ? Pentru ca daca se calculeaza in cele doua moduri, exista diferente intre rezultate .
Aceasta este neintelegerea celor ce aplica aceasta lege si mai ales acest articol . Multumesc pentru raspuns !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:04, 26 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul de baza va fi inmultit cu fiecare procent in parte pana se ajunge la gradatia 5.
Multumesc frumos pentru raspuns !
Le-am aratat raspunsul dvs . si sunt neincrezatori , nu stiu cum sa-i conving ca este asa cum spuneti ! Va rog inca o data sa ma ajutati , poate trebuie sa ma mai adresez cuiva ?!?! Multumesc
Tranșele de vechime în muncă în funcție de care se acordă cele 5 gradații, precum și cotele procentuale corespunzătoare acestora, calculate la salariul de bază avut la data îndeplinirii condițiilor de trecere în gradație și incluse în acesta
Imi cer scuze daca insist si va deranjez, eu am inteles foarte bine ce ati spus dar cine este in masura sa aplice nu prea . Vrea un exemplu clar cu cifre cu tot ! Deci un salariu de baza de 1900 la care se aplica cotele procentuale pentru spor vechime in functie de gradatie !? Aici este vorba de un nou angajat cu studii superioare si cu gradatia 5 . Multumesc din suflet pentru ajutor !
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
mary62, utilizator

Alte discuții în legătură

Spor vechime in institutiile bugetare mary62 mary62 Buna seara , Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema legata de salariu de incadrare a unui angajat din domeniul bugetar ! Astfel , legat de art. ... (vezi toată discuția)
Spor vechime CONS. JURIDIC CONS. JURIDIC Care este momentul in care se aplica prevederile art. 10 din legea nr. 153/2017 - Legea salarizarii bugetare ? Cum se diferentiaza salariatii functie de ... (vezi toată discuția)
Calculul sporului de vechime in munca - gradatii, procente, legislatie oanaportar oanaportar - Va rog frumos sa ma ajutati si sa ma lamuriti in legatura cu calculul sporului de vechime in munca pentru personalul contractual dintr-o institutie ... (vezi toată discuția)