avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitatea bugetară şi a ... Spor vechime in institutiile bugetare
Discuție deschisă în Contabilitatea bugetară şi a serviciilor externalizate

Spor vechime in institutiile bugetare

Buna seara ,
Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema legata de salariu de incadrare a unui angajat din domeniul bugetar !
Astfel , legat de art. 10 din legea 153/22017 va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza salariul unui nou angajat cu studii superioare , pentru care nu exista functie similara in plata si care are gradatia 5 ? Totodata va rog sa-mi spuneti ce inseamna inmultire succesiva din aliniatul de mai jos :
,, Potrivit prevederilor art.10 alin(3), salariile de baza pentru functiile de executie sunt stabilite la gradatia 0, urmand a se adauga prin inmultire succesiva cotele procentuale prevazute la alin.(4). Fiecarei functii , fiecarui grad/treapta profesionala ii corespund 5 gradatii, corespunzatoare transelor de vechime in munca.,,
Prin urmare , salariul de baza va fi inmultit cu fiecare procent in parte pina se ajunge la gradatia 5 , sau se inmulteste direct cu coeficientul de 22,5% ? Pentru ca daca se calculeaza in cele doua moduri, exista diferente intre rezultate .
Aceasta este neintelegerea celor ce aplica aceasta lege si mai ales articol .
Multumesc pentru rabdarea de a citi aceste randuri si raman in asteptarea raspunsului dvs.!
Ultima modificare: Miercuri, 18 Aprilie 2018
mary62, utilizator

Alte discuții în legătură

Spor vechime mary62 mary62 Buna seara , Va rog daca se poate sa ma ajutati intr-o problema legata de salariu de incadrare a unui angajat din domeniul bugetar ! Astfel , legat de art. ... (vezi toată discuția)
Spor vechime CONS. JURIDIC CONS. JURIDIC Care este momentul in care se aplica prevederile art. 10 din legea nr. 153/2017 - Legea salarizarii bugetare ? Cum se diferentiaza salariatii functie de ... (vezi toată discuția)
Reincadrare 2011 dumi32 dumi32 Este cineva mai limpede la minte sa ne lamureasca odata cu reincadrarea acesta conform legii 284/2010 si a normelor de aplicare care spune ca se stabileste ... (vezi toată discuția)