avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Pensionar administrator SRL
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Pensionar administrator SRL

Sunt pensionar la limita de varsta,si vreau sa infiintez un SRL.Daca eu sunt administrator si asociat unic,am de platit contributii la stat ?Sau platesc doar 3% impozit pe cifra de afaceri ?Pot desfasura activitatea fara obligatia de a fi angajat in firma ?
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2018
Fagurel, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:09, 23 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, puteti sa desfasurati activitate fara avea si un contact de munca la propriul srl. Veti plati dumnevoastra impozit pe venitul din dividede si contributii sociale doar pe venitul din dividende pe care o sa vi-l scoateti din firma daca e cazul. Restul sunt impozite pe firma care vor fi platite indiferent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator srl fara angajare in srl RAD  EMIL RAD EMIL in cazul infiintarii unui SRL cu actionar unic care este si administratorul SRL-ului acesta fiind pensionar ptr limita de virsta este necesara angajarea lui ... (vezi toată discuția)
Informatii forma de angajare la propria firma Roxana888 Roxana888 Buna ziua! Urmeaza sa deschid un salon de infrumusetare si voi fi asociat unic, intrebarea mea este, fiind cosmeticiana, sub ce forma de angajare imi voi putea ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit danabra danabra doresc sa infiintez un SRL si vreau sa stiu ce impozite (si alte taxe) am de platit statului lunar ( trimestrial, anual) (vezi toată discuția)