avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale administrator srl fara angajare in srl
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

administrator srl fara angajare in srl

in cazul infiintarii unui SRL cu actionar unic care este si administratorul SRL-ului acesta fiind pensionar ptr limita de virsta este necesara angajarea lui in societate sau poate sa aiba rasplata muncii din dividede la incheiera anului fiscal?
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 20:53, 25 Iulie 2011
Nu este neaparat necesara angajarea. Daca societatea va inregistra profit, actionarul va putea primi dividende indiferent daca este administrator sau angajat.
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
dgnConsulting, Contabil
situatia de mai sus este valabila si daca admin nu este actionar si nici pensionar?
1. Un SRL nu are actionari. Are asociati ce detin parti sociale.
2. Administrarea este un contract de mandat. Acesta poate fi fara plata.
La SRL nu exista obligatia de plata, deci administrarea se poate face pe moca.
La SA legea impune cel putin obligatia platii asigurarilor sociale la o baza de calcul de 25% din salariul minim pe economie.
3. Nefiind impusa plata, aceasta se poate face la sfarsitul anului in functie de rezultate. Dar vor trebui platite impozit si asigurarile sociale.
4. Nu are importanta ce este administratorul. Acesta poate fi si o persoana diferita de asociati, si poate fi angajat sau pensionar sau fara alta ocupatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator firma pensionar - dari la stat otilia2009 otilia2009 Buna ziua, Va adresez o intrebare deoarece nu am primit absolut deloc un raspusn concret din partea autoritatiilor. Sunt adminitrator de societate ... (vezi toată discuția)
Pensionar administrator srl Fagurel Fagurel Sunt pensionar la limita de varsta,si vreau sa infiintez un SRL.Daca eu sunt administrator si asociat unic,am de platit contributii la stat ?Sau platesc doar ... (vezi toată discuția)
Actiune convocare aga utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua Am si eu urmatoarea poblema: sunt actionar cu 5% intr-un SRL, iar celalalt actionar detine 95% din capital si este si administratorul ... (vezi toată discuția)