avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributii duble pentru PFA (CAS, CASS). Este corect?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributii duble pentru PFA (CAS, CASS). Este corect?

Bună ziua,

In perioada 2014 - 31 Decembrie 2016 am avut un PFA deschis pentru a presta, ocazional, servicii IT. Mentionez de la inceput ca in tot acest interval eu am fost și angajată (Bugetar).

La data de 31 Decembrie 2016, atunci cand am inchis PFA-ul, cei de la ANAF mi-au spus ca trebuie sa achit o suma de aproximativ 4000 Lei, pe motiv ca am depasit plafonul de pensii, bazat pe niste estimari.

Cand am intrebat la ghiseu mi-au spus ca anul viitor o sa am de recuperat din ei aproximativ 2000 lei, deoarece eu am inchis PFA-ul si nu mai am activitate.

In tot acest timp nu am primit nicio recomandata acasa sa stiu ce se intampla cu acea suma. M-am prezentat la ANAF iar acestia mi-au spus din nou ca am deplasit plafornul de pensii, ca ei mi-au oprit in continuare, ca nu au stiut ca sunt angajata, si de fapt nu prea mai am niciun ban de recuperat.

Mi-au spus ca trebuie sa le fac o adresa oficiala. Am discutat si cu o vecina (Contabila) si am constatat ca se afla in aceeasi situatie.

Ma puteti ajuta va rog, sa imi spuneti ce ar trebui sa le solicit in adresa mea? As dori sa imi justifice fiecare suma pe care m-au obligat sa o platesc. Urmeaza sa ii actionez in instanta daca va fi cazul.

Practic, eu am platit de doua ori CAS si CASS. Doamna functionar de la relatii cu cetățenii nu a stiut sa imi explice si mi-a sugerat sa fac o adresa scrisa..

Va multumesc pentru ajutor.
Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2018
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Plata contributii pfa radiat ContSters455989 ContSters455989 Buna ziua mult stimata comunitate si avocati, am o problema : - Am inchis (radiat) PFA-ul meu in 22 februarie 2016 - Am fost la ANAF S1 in martie 2016 ... (vezi toată discuția)
Regularizare anaf?! dodo83 dodo83 Buna ziua, doresc si eu lamuriri in legatura cu o regularizare din 2014. In 2010 am avut un PFA pe care dupa juma de an l am si inchis....doream pe atunci sa ... (vezi toată discuția)
Veniturile realizate din drepturi de proprietate intelectuală Marinescu Lucian Marinescu Lucian Cod Fiscal - ART. 154 - Categorii de persoane fizice exceptate de la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate....... h) persoanele fizice ... (vezi toată discuția)