avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cos gaz/fum amplasament legal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cos gaz/fum amplasament legal

Buna ziua,

Locuiesc la ultimul etaj al unui bloc de locatari. La parterul blocului s-a deschis recent un fastfood care a instalat un cos de
de evacuare gaz/fum pana la ultimul etaj. Cosul are o dimensiune de 35 aproximativ si este pozitionat la o distanta de 1.5 metri de unul dintre geamurile
apartamentului meu. Deoarece am 3 geamuri pe parea cu cosul nu pot lasa niciun geam deschis fara sa am casa inundata de variate mirosuri.
Mentionez ca nu am fost informati de instalarea acelui cos.
- exista vreo lege care sa mentioneze distanta minima la care acel cos ar trebui instalat in acest caz?
- care sunt autoritatile la care ar trebui sa ma adresez?
- firma care a instalat cosul era obligata sa anunte locatarii blocului (sau pe administratorul blocului) de instalarea cosului?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 00:17, 19 Iulie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cosul de fum poate fi instalat in baza unui proiect intocmit de o firma autorizata care respecta normativele de proiectare. Fiind vorba de un fastfood, in documentatia depusa la primarie pentru autorizatie de ctii. trebuiau sa se regaseasca inclusiv date despre montajul respectivului cos de fum.
In dosarul pentru autorizatie trebuia sa existe avizul asociatiei de proprietari care se putea obtine numai in baza avizului locatarilor afectati.
Cosul de fum se amplaseaza la inaltime fata de ultimul etaj astfel incat gazele refulate sa nu creeze disconfort locatarilor.
Primul pas este sa sesizati asociatia de proprietari in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Este posibil sa fi dat aviz fara a obtine in prelabil avizul locatarilor afectati.
Puteti sesiza DJSP si Agentia teritoriala de mediu in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru disconfortul creat si poluarea zonei cu mirosuri si fum.
Multumesc mult pentru raspuns!
Bună ziua
Nu face nimeni referire la Ordinul Nr. 190 din 2014 pentru aprobarea normelor de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației, în care sunt precizate aspecte referitoare la unitățile cu capacitate mica de producție, comerciale și de prestări servicii care pot crea riscuri pentru sănătate sau disconfort pentru populație prin producerea de zgomot, vibrații, mirosuri, praf, fum, gaze toxice sau iritante, etc.
postare gresita
Ultima modificare: Marți, 19 Iulie 2022
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lungime coș evacuare centrală Buna ziua, Locuiesc într-un apartament la bloc etaj 2,locatarii de la et.1(sub apartamentul neu) si parter își montează în centrala pe gaz. As dori ... (vezi toată discuția)
Fum de la gratarul rotiseriei darian72 darian72 De cateva luni, in apropierea blocului in care locuiesc s-a deschis o rotiserie cu gratar pe lemne. Deja nu mai pot deschide fereastra pentru a aerisi pentru ... (vezi toată discuția)
Cos fum Vintila Petru Vintila Petru Bună ziua! Daca cineva poate sa ma ajute. Părinții mei locuiesc la bloc la etajul 4 (proprietate particulara) si de ceva timp se confrunta cu o situație ... (vezi toată discuția)