avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Filmat pe spatiul public, publicat pe internet fara ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Filmat pe spatiul public, publicat pe internet fara fata blurata

Buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca legea pedepseste publicarea chipului meu, neblurat, fara acordul meu pe internet . Am fost filmat in spatiul public intr-adevar, nimic de zis aici, dar cand s-au publicat anumite imagini, cel care a filmat nu a avut acordul meu si nici nu mi-a blurat chipul
Cel mai recent răspuns: tebaatusasula , utilizator 11:48, 25 Aprilie 2018
I-ati interzis autorului explicit acest lucru? Contrar, nu s-a incalcat nici o lege. Dar poate "anumite imagini" inseamna altceva pentru dvs.
Imi cer scuze pentru exprimare, lasam deoparte " anumite imagini". Explicit nu pot interzice unui om sa ma filmeze pe spatiul public cu telefonul lui propietate personala. Dar in momentul in care ajung fara voia mea pe internet, fara blurare ( intimitate ) si fara acordul meu , nu exista nici o lege pe care ar putea incalca respectiva persoana ?
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
tebaatusasula, utilizator
Sunteti persoana publica, faimos, etc? Imaginile publicate sunt prezentate tendentios? Ati fost discriminat? Incerc sa-mi imaginez ce v-a deranjat. Evident ca v-a afectat parerea Dvs. despre imaginea personala, altfel n-ati fi intrebat.
Totusi, e spatiu public, fiecare poate orice, cu exceptia incalcarii sigurantei publice, bunelor moravuri,...etc. In spatiul public nu puteti invoca intimitatea. Nici personalitatile, starurile de cinema, miliardarii nu pot. (De multe ori afisarea intimitatii in public se apropie cu atacul la bunele moravuri.)
Mai departe, omul a mutat niste imagini publice dintr-un spatiu public intr-altul (mai mare, ce-i drept). Nici asta nu e ilegal. Plus ca unele website-uri (cum e FB, de ex.) nu sunt in Romania, deci legea nu le poate atinge
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
adriandimitriu, utilizator
Am inteles , va multumesc, cand am zis blurare si am pus paranteza "( intimitate ) " ma refeream la altceva nu la faptul ca eram gol, dezbracat sau cu "bijuteriile" familiei la vedere , ma refeream la faptul ca nu vreau sa imi apara fata fara acordul meu, pe internet, neblurata, dupa cum stiti pe internet in general orice postare mai tendentioasa, provoaca ura si violenta verbala, dar in principiu am inteles.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitatea filmarii unui functionar public(politist) aflat in uniforma de serviciu intr- un loc public Vasilescus Vasilescus Buna seara.Cat de legal este ca un cetatean sa-l filmeze pe un politist aflat in uniforma intr-un loc public sa insiste ai filma fizionomia si apoi sa umple ... (vezi toată discuția)
În curtea unei școlii am avut o dispută verbală cu paznicul ... bohumil bohumil În curtea unei școlii am avut o dispută verbală cu paznicul .Când disputa a început să degenereze am vrut să filmez incidentul.Paznicul nu ma lăsat, ... (vezi toată discuția)
Buna, doresc sa creez un joc tip aplicatie pt. android si in ... gigis33 gigis33 Buna, doresc sa creez un joc tip aplicatie pt. Android si in el sa folosesc poze din imagini filmate pe strazile din Romania. Am voie sa fac acest lucru, ... (vezi toată discuția)