avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medicale ture 12 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medicale ture 12 ore

Buna ziua,
am o nelamurire legata de zilele de concediu medical. La un program de 12/24 12/48 cum caluculez zilele de medical? angajatul sa spunem ar fi trebuit sa lucreze in 21 si 22 aprilie dar el primeste certificat medical pt 21-24, pentru el zilele de 23 si 24 fiind ture libere programul de hr nu-mi calculeaza medical pe zilele respective ceea ce este correct pentru ca el nu at fi trebuit sa fie prezent oricum.
Intrebarea este ii platesc 2 zile sau 4 zile ? Intr-o eventuala adeverinta medicala ii trec 2 zile sau 4 zile de medical? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:31, 24 Aprilie 2018
In c.i.m., ce timp de munca este prevazut?
Program inegal.

Cornel Vasile a scris:

In c.i.m., ce timp de munca este prevazut?

Cuantumul indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate este egal cu produsul dintre media zilnică şi procentele prevăzute de lege, multiplicat cu numărul de zile lucrătoare din concediul medical.

Potrivit legislatiei , zilele lucratoare sunt zilele de luni - vineri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Acordare concediu odihna Tania  D Tania D daca am in angajat care lucreaza 11 ore /zi timp de 5 zile urmate de 5 zile libere. Contract cu norma intreaga cu 21 zile de concediu. Logica mea, avand in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie concediu adi_stanculescu adi_stanculescu Caut solutie la urmatoarea problema: Societate cu angajati cu norma intreaga 8 ore/zi program de lucru inegal conform CIM. 750 sal de incadrare fara alte ... (vezi toată discuția)