avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Protectia datelor cu caracter personal
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Protectia datelor cu caracter personal

Asociatia de proprietari are, prin prisma noii legi a datelor cu caracter personal, voie sa imi spuna numele si prenumele la avizier pentru restante? Ma rog, nu conteaza pentru ce, are dreptul, fara acordul meu sa puna numarul apartamentului in care locuiesc si numele meu?
Cine ar putea amenda asa ceva?
Cel mai recent răspuns: VictorArditti , utilizator 13:58, 26 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Asociatia are dreptul sa afiseze numele locatarilor si numarul apartamentului in care acestia locuiesc la avizier. Nu acesta este domeniul de aplicare al Regulamentului pentru protectia datelor.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
Pai nu sunt date personale, si acestea? Vedeti ca eu ma pot opune la asa ceva, asta stiu sigur. L677. Dvs. la ce temei legal va referiti cand spuneti ca asociatia are acest drept?
Faptul ca sunt date personale nu inseamna ca intra automat sub incidenta Regulamentului. Ar mai fi necesare o baza de date, o prelucrare pe scara larga, posibilitatea unor prelucrari ulterioare, etc, etc. Nu sunt indeplinite conditiile ca ceea ce va deranjeaza sa fie considerat o prelucrare in sensul Regulamentului. Dreptul de opozitie la afisare va trebui sa il exercitati pe alte reglementari legale, aici vorbim doar de incidenta Regulamentului despre care ati intrebat.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
CaraD, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Cu siguranta ne vom lamuri in curand cum se aplica Regulamentul, deocamdata suntem la stadiul de polemici si accept opinia dvs ca si orice alta opinie in domeniu.
Avanti in vedere ca proprietarii sunt cu totii membri ai asociatiei, ar fi interesant de vazut cine face plangere si impotriva cui anume. Avand in vedere ca presedintele asociatiei este o persoana fizica ce nu face aceste prelucrari in scopuri comerciale.
Presupunand ca s-ar putea demonstra lezarea vreunui interes ocrotit de Regulament prin afisarea numelui deodata cu numarul apartamentului intr-un spatiu comun la care accesul celor care sunt straini de asociatie este limitat si controlat.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
CaraD, utilizator

Alte discuții în legătură

Protectia datelor personale Ciubotariu_Marcel Ciubotariu_Marcel intamplator am participat la un seminar privind protectia datelor personale, la care un domn a mentionat faptul ca tabele privind calculul cheltuielilor comune ... (vezi toată discuția)
Liste asociatie de proprietari daniela.mica@gic.ro daniela.mica@gic.ro Buna ziua, avand in vedere ultimele amenzi acordate asociatiilor de proprietari privind nerespectarea Regulamentului 679/2016-prelucrarea datelor cu caracter ... (vezi toată discuția)
Divulgarea pe facebook a valorii sumei restante la întreținere a unui proprietar de către președintele asociației de proprietari MagdalenaMariaGrosu MagdalenaMariaGrosu Președintele Asociației de Proprietari a furnizat în cadrul unor comentari pe Facebook de pe pagina personală a unui proprietar-debitor valoarea sumei ... (vezi toată discuția)