avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reabilitare termica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reabilitare termica

Blocul in care locuiesc este in bloc cu 10 etaje. Presedinta cenzorilor si administratorul ( nu locuieste in blocul nostru) insita sa ne punem polistiren pe bloc in programul de reabilitare. Eu am intrebat la ISU daca blocurile turn au aviz pentru aceasta lucrare, si mi-sa spus ca aviz au numai blocurile cu 4 etaje care fac masardare. Pentru cele cu 10 etaje nu sunt norme care sa le permita sa dea aviz. ( nici nu o sa apara aceste norme pentru ca in UE este interzis polistirenul la cladiri mai inalte de 12 m) La sedinta nu numai ca nu am fost toti propietari dar au fost chemati sa participle si chiriasi. Lasand numarul de participanti deoparte, nu toti propietari suntem deacord sa amvelopam blocul. Azi ascultand sedinta de la Primarie am aflat cu stupoare ca am fost inclusi in program. Nu inteleg de ce sunt obligata sa particip la o lucrare care implica pe langa costuri si in imprumut pe numele meu? OUG 69/2010 privind reabilitarea termica Art. 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre proprietarii locuintelor unifamiliale sau ai celor din blocurile de locuinte, in calitate de fidejusori, pentru recuperarea sumelor neplatite de beneficiar rezultate din executarea garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - I.F.N. in numele si in contul statului.
(4) Asupra imobilelor incluse in programul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta se noteaza in partea a III-a a cartii funciare a imobilelor existenta contractului de imprumut si a conventiei de fidejusiune.
(5) La transmiterea dreptului de proprietate, dobanditorul se subroga in drepturile si obligatiile proprietarului fidejusor.
(6) In cazul in care se achita contravaloarea imprumutului, notarea prevazuta la alin. (4) se radiaza in conditiile legii.
(7) In cazul in care beneficiarul este o asociatie de proprietari, proprietarii din blocul de locuinte sunt obligati sa plateasca sumele neplatite de beneficiar rezultate din executarea garantiilor acordate de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii S.A. - I.F.N. in numele si in contul statului, in limita cotei-parti ce le revine din valoarea creditului, proportional cu cota-parte indiviza detinuta de fiecare proprietar din proprietatea comuna.
Iar peste cativa ani amenzi de la pompieri.
Ultima modificare: Marți, 24 Aprilie 2018
NCorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:37, 25 Aprilie 2018
Pentru depunerea dosarului de reabilitare si eficientizare energetica este necesar acordul proprietarilor in adunarea generala
In cazul dv exista acordul proprietarilor pentru depunere dosar la primarie pentru reabilitarea energetica?
In 2016 a fost o ședință la care au fost chemați și chiriași din 44 apartamente nu cred că au fost jumate proprietari. Știu sigur că nu și-au dat acordul toți la ședința aia. De atunci nu a mai fost nici o ședință.
In 2016 a fost o ședință la care au fost chemați și chiriași din 44 apartamente nu cred că au fost jumate proprietari. Știu sigur că nu și-au dat acordul toți la ședința aia. De atunci nu a mai fost nici o ședință.
Am precizat concret este necesar acordul proprietarului nu al chiriasului
Este hazardat a emite opinii in cazul in care dv faceti presupuneri,nu credeti ca au fost jumatate dintre proprietari....
Daca nu ar fi fost cvorum legal adunarea generala nu ar fi fost statutara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anveloparea termica prin programul primariei si ordonanta de urgenta 69 din 30 iunie2010 NCorina NCorina Va rog sa imi explice cineva ''OUG 69/2010 Art 13 (3) Beneficiarul va garanta prin angajament asumat de catre propietari locuintelor unifamiliale sau a ... (vezi toată discuția)
Anveloparea blocului NCorina NCorina Presedinta inpreuna cu presedinta cenzorilor vor sa convinga lumea sa intre in programul de anvelopare a blocuriilor. Ce nu spune este costul lucrarilor si ... (vezi toată discuția)
Plătirea de către noul proprietar a lucrărilor de reabilitare termică efectuate anterior cumpărării apartamentului Beni1984 Beni1984 Bună ziua, Am cumpărat recent un apartament, cu creditul Prima Casă. Proprietarul anterior l-a adjudecat prin licitaţie publică - executarea silită a ... (vezi toată discuția)