avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cazier judiciar pt cetateni straini nerezidenti in ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cazier judiciar pt cetateni straini nerezidenti in Romania asociati intr-un SRL

Buna seara,ma poate ajuta cineva si sa imi spuna ce trebuie sa faca 3 cetateni straini nerezidenti in Ro care sunt asociati la un srl in Romania pentru a obtine cazier judiciar necesar inregistrarii in registrul operatorilor intracomunitari?Mai precis procura notariala de imputernicire trebuie facuta la ei in tara lor de origine sau in Romania?Trebuie facuta de ei personal sau pot mandata pe cineva?Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Alvaro Liniers , Avocat 23:16, 15 Noiembrie 2012
Buna seara. In primul rand, nu cetatenii straini vor fi inscrisi in registrul operatorilor intracomunitari ci SRL ul lor... Si va trebuie cazierul judiciar doar ptr a infiinta firma respectiva daca nu este deja infiintata, respectiv sa capete calitatea de asociat si administrator in aceea firma... va trebuie procura data de ei personal la notariat... daca este data in Romania, trebuiie sa fie data in prezenta unii translator iar daca este data la notariatul din tara lor de origine trebuie tradusa si legalizata in lb romana
Nu doar pentru a infiinta o societate ci, asa cum spune cel care deschise intrebarea, pentru a le inregistra la ROI l-ar trebuie cazier judiciar, atunci cand asociati au anumite proportia de parti sociale. (Pentru a evita frauda mai ales cu TVA in operatiuni intracomunitare). Procura daca e facuta din tara lor de origine e valida daca e legalizata cu apostila de la haga daca e cazul, sau supralegalizata, si tradusa in limba romana . Daca procura cuprinde facultatea de a inlocui mandatarul si detalia obiectul procurei de ce nu va fi valida orice stipulatia cuprinsa in ea?..
Ultima modificare: Joi, 15 Noiembrie 2012
Alvaro Liniers, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tip de procura pentru administrator firma - trebuie apostila haga sau nu? callingcard callingcard Se va crea o firma in Romania cu 3 asociati. 1 asociat este cetatean strain, si vine din Asia. Nu este rezident roman acum. Pentru inscrierea firmei vrea sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl asociati straini luizacsinte luizacsinte Nelamurire !! Infiintare firma in Romania, cu 2 asociati straini, unul persoana juridica si altul persoana fizica. Cum se dau declaratiile pe proprie ... (vezi toată discuția)
Cazier judiciar persoana juridica straina bvr bvr Buna ziua! Am o mare rugaminte. Pentru inscrierea in registrul operatorilor intracomunitari, am nevoie de cazierul judiciar al societatii care este asociat ... (vezi toată discuția)