avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... numere rosii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

numere rosii expirate

in 26.01.2009 ora 18 am mers la Iecea Mare cu un coleg de servici sa faca schimb de masini, la plecare de la Iecea Mare condus el 3 sate apoi eu spre timisoara , motivul era obosit colegul meu! Fiind noapte nu mam uitat la nr. am mers la sigur avand incredere in colegul meu! Pe Calea Torontal in Timisoara am fost oprit de un echipaj de pol care nea cerut autorizatia pt nr provizorii, atunci am aflat ca sunt expirate de 20 de zile! Mi s-a intocmit dosar penal si am primit dovada cu drept de circulatie si care o pot prelungi lunar! dupa 2 3 luni am mers la pol sa dam declaratii, nestiind niciunul ca nr sunt expirate,cel care nea luat declaratiile spunandu-mi ca in maxim o luna voi primi verdictul! pe 27.10.2009 am mers la procuratura pt prelungirea dovezii si am depus o cerere pt urgentarea dosarului! eu fiind sofer de meserie cu A BE CE DE si toate atestatele!
1. cat mai dureaza acest calvar? deja sunt 9 luni!
2. ce o sa patesc? amenda? suspendare permis?
Va multumesc din suflet pt orice sfat!
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2009
mh16dda, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters87904 , utilizator 23:42, 29 Octombrie 2009
amenda penala sigur, stiti ca ati comis o infractiune nu, chiar daca stiati sau nu de acele nr expirate.
ce este amenda penala:
Pedeapsa principala prevazuta in cap. III, t.III, art. 63, C. pen.,partea generala,
care consta in suma de bani pe care infractorul este condamnat de instanta sa o plateasca. Ea este prevazuta, in cele mai multe cazuri, ca o sanctiune alternativa cu pedeapsa inchisorii si se aplica numai in limitele prevazute de lege.
In caz de aplicare a cauzelor de atenuare sau de agravare a pedepselor, amenda nu poate sa depaseasca limitele generale aratate in Codul penal si se stabileste in asa fel incat sa nu-l puna pe infractor in situatia de a nu-si putea indeplini indatoririle privitoare la intretinerea, cresterea, invatatura si pregatirea profesionala a persoanelor fata de care are aceste obligatii legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este diferenta dintre amenda penala si amenda administrativa ? vasile1980 vasile1980 cine ma poate ajuta sa ma lamureasca si pe mine care este diferenta dintre amenda penala si amenda administrativa si in care situatii se aplica fiecare ? #-o (vezi toată discuția)
Explicatii privind limitele de pedeapsa zizourapid zizourapid as intreba ce inseamna practic inchisoare de la 1 luna la 3 luni,respectiv de la 3 luni la 2 ani si cam cat ar fi de mare amenda penala corespunzatoare acestor ... (vezi toată discuția)
Ce riscuri sunt ? dirledaniel dirledaniel Ce risca un cunoscut pentru ca a fost prins de politita vamala in masina cu 2073 pachete tigari in valoare de 9300 lei ? I s-a facut dosar penal !Trebuie sa ... (vezi toată discuția)