avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe domeniul privat, într-un garaj subteran ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe domeniul privat, într-un garaj subteran al unei clădiri birouri. Vă rog, ajutor !

Buna seara,

In urma unei manevre de iesire din spatiul de parcare alocat firmei la care lucrez, am "agatat" o motocicleta parcata neregulamentar .Aceasta , in cadere a lovit portiera unei alte masini , parcate corespunzator. Pe loc alocat .
In urma acestui eveniment, am mers la politie pentru a declara incidentul si astfel am aflat ca nu intra cazul, sub urmarirea dumnealor. Astfel, NEAVAND RCA ( expirase cu exact 2 zile inainte) , a ramas sa discut amiabil, cu partile implicate.
Cel cu masina vizibil lovita, a obtinut o evaluare, a fost despagubit de catre firma la care lucrez. Cel cu motocicleta, ce avea vagi zgarieturi, a aparut dupa O LUNA, cu o factura a carei suma totala, este mai mult decat aberanta, sustinand ca daunele sunt de la accidentul petrecut atunci. Refuzand sa achit pt ca NU am recunoscut VALOAREA si corectitudinea evaluarii daunelor, astazi am primit o somatie de plata altfel, amenintat cu instanta !
Realmente nu stiu ce sa fac ! Nu vreau sa imi pierd jobul obtinut cu greu si nici sa pun firma la cheltuieli absolut nejustificate. Ce solutie am? Repet, totul s-a petrecut pe domeniul privat unde acea motocicleta nici nu trebuia sa aiba acces. A fost parcata pe o zona de siguranta, in asa fel incat senzorii masinii nu au detectat-o iar eu nu am vazut ca o ating pentru ca avea un fel de cutie montata pe motocicleta. Acea cutie am atins-o de fapt.
Multumesc frumos, pentru orice sfat.
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Emil TT , utilizator 23:34, 25 Aprilie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In conditiile in care incidentul s-a produs pe un drum de utilitate privata, care serveste activitatilor economice si/sau de acces in incinta unitatii angajatoare, prezinta importanta daca acel drum era sau nu deschis circulatiei publice. In caz negativ, se justifica faptul ca soferul motocicletei nu ar fi avut acces pe respectivul drum, iar motocicleta era oprita neregulamentar. Astfel, prin fapta sa, soferul motocicletei avariate a contribuit la cauzarea prejudiciului, pe care ar fi putut sa il evite daca ar fi respectat destinatia drumului care interzicea accesul publicului. Asa fiind, raspunderea pentru prejudiciul cauzat trebuie sa fie corespunzatoare pentru partea de prejudiciu pricinuita, ceea ce inseamna ca raspunderea in acest caz este diminuata. Puteti prezenta aceste argumente, solicitand reevaluarea daunelor.
Drumul NU este deschis circulatiei publice. Accesul in incinta se efectueaza numai pe baza de card, acordat exclusiv angajatilor. Motociclistul, desi angajat la una dintre firme, nu avea card de acces, respectiv loc de parcare. "Fenta " intrarea, intrand prin spatiul liber dintre cele 2 bariere de acces (intrare-iesire). Iar locul pe care a parcat, NU era loc de parcare ! E o zona de delimitare intre locurile de parcare. Am acest raspuns oficial, de la cei ce administreaza garajul.Va multumesc foarte mult pentru raspunsul d-stra, d-na avocat!
Ultima modificare: Miercuri, 25 Aprilie 2018
Emil TT, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna - culpa comuna kalash kalash Buna Ziua, In data de 12.01.2015 masina proprietate personala era parcata in fata portii imobilului in care domiciliez de asemenea proprietate ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea speta : un autoturism oprit pe prima ... Luciann27 Luciann27 Buna ziua, Am urmatoarea speta : un autoturism oprit pe prima banda, pasagerul din dreapta fata a deschis usa si a atins o motocicleta aflata in miscare ... (vezi toată discuția)