Eram casatorita cand am ramas gravida intre timp pana am nascut am divortat dar automat eu mi au pus copilul pe numele fostului sot cum as putea sa iau copilul pe numele meu am inteles vorbind cu un avocat ca se poate rezolva pe cale administrativa daca ambi parinti zic acelasi lucru respectiv ca el nu e tatal copilului va rog sa ma ajuta ti sunt disperata nu am putut sa scot certificatul copilului va multumesc
Numele de familie se poate schimba pe cale administrativa, in conditiile OG nr. nr.41/2003 privind dobândirea şi schimbarea pe cale administrativă a numelor persoanelor fizice.
Pentru minor, atunci cand cererea de schimbare a numelui se face de unul dintre parinti, este necesar acordul celuilalt părinte, dat în formă autentică. Cererea, care trebuie sa fie motivata si insotita de actele prevazute in ordonanta, se depune la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor, aflat în subordinea consiliului local al comunei, oraşului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureşti, în a cărui rază teritorială se afla inregistrat domiciliul persoanei.
Divort
Vlad2013
In urma defacerii casatoriei , copilul ramas in custodia mamei,care ,de curand a implinit varsta de 14 ani doreste sa - si schimbe numele de familie , dupa ... (vezi toată discuția)
Schimbare nume copil
lucialuca
Buna ziua! Un copil a fost recunoscut de tatal biologic la nastere, dar mama a dorit ca baiatul sa poarte numele ei, parintii nefiind la acel moment casatoriti ... (vezi toată discuția)