avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate articole din ziare vechi
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

articole din ziare vechi

buna ziua
am o intrebare,pot vedea on line un articol dintr-un ziar mai vechi...sa zicem sec XIX sau mai încoa?am vaz in unele filme k se pot accesa arhive din presa anilor ...Se poate acest lucru si la noi?
cu mulţumiri pt înţelegere, Florian
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:45, 28 Octombrie 2009
Dreptul de autor este protejat pana la 70 de ani dupa moartea autorului. In cazul unui ziar din secolul al XIX-lea este cam improbabil ca autorul sa traiasca, dar daca acesta a decedat inainte de 1939, dreptul de autor nu mai este protejata.

Din pacate, cu partea tehnica (unde, pe ce site si in ce conditii le gasiti informatiile cautate) nu pot sa va ajut.
Bibliotecile serioase au multe astfel de publicatii in arhive putand fi vizonate pe microfilme...
In Romania ma cam indoiesc ca ar exista asa ceva... insa intrebati pe la universitatile vechi, Biblioteca Nationala, Academie, etc...

Si chiar as fi curios daca gasiti asa ceva...

PS Am uitat o alta eventuala sursa serioasa si anume.. colectionarii! Insa cred ca nu-i usor sa gasiti asa ceva!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificate nastere si deces alexander.dominic alexander.dominic buna ziua, am o mare problema.Am avut un unchi care a murit in anul 1942 in Bucuresti .As dori sa stiu la ce institutie trebuie sa ma duc, pentru a scoate ... (vezi toată discuția)
Despre istoria romaniei POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Toţi romanii trebuie să cunoasca istoria adevarata a tarii lor. Iata un punct de vedere al doamnei prof. dr. Maria Luminiţa Rollé, de la Universitatea din ... (vezi toată discuția)
Copyright digitizare (scanare) cãrþi vechi drcretoiu drcretoiu Am în minte (şi în biblioteca personala) câteva cărţi, mai vechi, care mi-au plăcut în copilărie. Mă gândeam să le scanez şi să le pun undeva pe ... (vezi toată discuția)