Buna! Am primit pe 25 aprilie poprire de la anaf pe datorii mai vechi, din 2012. Am vazut pe site la dvs ca, dupa 5 ani, datoriile se prescriu. Ce pot face? Am platit o parte din datorii, mai exact pt 2014, dar am inteles ca ei mi le.au scazut pe 2012. Cu toate astea, mai am de plata pe 2012 desi au trecut 5 ani de la datorii. Multumesc!
-ELLA-
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Buna seara!
Datoriile se sting prin plata acestora, in functie de vechimea lor, in ordinea cronologica a nasterii datoriilor. Cu alte cuvinte, se achita cele mai vechi.
Referitor la prescriptie, este necesar de identificat din ce data incepe sa curga termenul de prepcriptie de 5 ani. Pentru aceasta trebuie sa cunoastem tipul documentului care a generat datoria (ex. decizia de impunere) si data scadentei datoriei. Codul fiscal reglementeaza termenul de prescriptie a datoriei.
Identificati daca aceste datorii s-au prescris sau nu. Daca s-au prescris va sugerez sa va adresati in scris catre ANAF cu o sesizare pentru anularea datoriei.
Daca executarea nu indeplineste conditiile impuse de lege, puteti face contestatie.
Datorii anaf din 2012
dsubti
Buna ziua, in anul 2012 am fost ptr o foarte scurta perioada de timp broker de asigurari. Firma la care am lucrat ca si consultant mi-a dat fisa fiscala la ... (vezi toată discuția)