Buna ziua,
cum se pot evacua familia care ocupa abuziv un apartament grevat de datorii mari la asociatie daca dupa defunctul proprietar nu s-a procedat la efectuarea succesiunii. Exista doar o calitate de mostenitor pentru alte persoane care nu au legatura cu ocupantii si pe care nu-i intereseaza aceasta mostenire.
Cum se pot recupera datoriile catre asociatie. Multumesc.
""In privinta imobilului pentru care aceste doamne aveau calitate de mostenitor, va reamintesc faptul ca am purtat discutii cu dvs si v-am adus la cunostinta inca din data de 02.11.2016 faptul ca trebuie dezbatuta mostenirea, aspect conditionat de achitarea unei taxe, pentru ca imobilul sa intre in patrimoniul debitoarelor noastre.
In concluzie, demararea unei proceduri de executare silita nu garanteaza creditorului recuperarea creantei urmarite, atata timp cat debitorii nu detin bunuri sau venituri pe care sa le putem urmari.""
Revenind, iaca-ta raspunsul executorului!
Este sau nu imobilul grevat de datorii posibil de executat fara dezbaterea succesiunii?
Art. 687 din CPC nu prea se potriveste acestei situatii.
Faptul ca "trebuie" sau ca "v-am adus la cunostinta ca" nu sunt argumente juridice. In opinia mea executorul care v-a dat acest raspuns fie nu are interes sa dea curs executarii fie nu il ajuta cunostintele juridice, in ideea asta v-am sfatuit sa apelati la altcineva. V-am citat un articol din codul de procedura civila care vorbeste fix despre speta dvs ... puteti sa imi spuneti de ce credeti ca "nu prea se potriveste acestei situatii"? Am sa las alti colegi sa va lamureasca.