avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vandut masina cu acte cum pot so radiez
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vandut masina cu acte cum pot so radiez

Buna ziua am vandut o masina cu tot cu acte .am pierdut copia de buletin a persoanei. Cum pot sa gasesc masina so radiez sau sa o denunt la furt .va rog sa ma ajutati .sunt proprietar in acte nu mai stiu nimik de ia n.a. mai venit dupa fiscal. Ce trebuie sa fac so radiez.
Cel mai recent răspuns: Dinuneculai , utilizator 15:53, 4 Iunie 2018
Este o Ordonanta de modificare oa OUG 195/2002
Suspendarea înmatriculării unui autovehicul este o sancţiune nou introdusă prin O.G. 14 din 2017

3. La articolul 11, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

"
(4) În cazul transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, datele noului proprietar se înscriu în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor simultan cu menționarea încetării calității de titular al înmatriculării a fostului proprietar. Pentru realizarea acestei operațiuni, noul proprietar este obligat să solicite autorității competente de înmatriculare transcrierea transmiterii dreptului de proprietate, în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului."

4. La articolul 11, după alineatul (4) se introduc opt noi alineate, alineatele (41)-(48), cu următorul cuprins:

"
(41) Organul fiscal care operează scoaterea vehiculului din evidența fiscală a fostului proprietar are obligația de a notifica înstrăinarea acestuia în cadrul schimbului de informații prevăzut de reglementările în materie fiscală, în termen de 5 zile lucrătoare, autorității competente de înmatriculare. Aceasta face mențiunea privind înstrăinarea vehiculului în Registrul național de evidență a permiselor de conducere și a vehiculelor înmatriculate constituit de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, în termen de 30 de zile de la primirea notificării.

(42) De la data înregistrării notificării prevăzute la alin. (41), autoritatea competentă de înmatriculare, respectiv Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, transmite instituțiilor interesate datele noului proprietar, la solicitarea acestora.

(43) În situația în care noul proprietar nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termenul prevăzut la alin. (4), înmatricularea vehiculului se suspendă de drept până la data transcrierii transmiterii dreptului de proprietate.

(44) În cazul în care până la transcriere intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul prevăzut la alin. (4) curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate.





Datele lui de identitate le puteti obtine de la fisc unde ati declarat scoaterea din evidente si puteti depune o sesizare la politie .
Ultima modificare: Joi, 26 Aprilie 2018
DenisRif, utilizator
Pai nam nici contract nimik a zis .ca vine dupa fiscal si dus a fost nu stiu cum se numeste.persoana.va rog sa ma ajutati am pierdut de urma autoturismului.
Am tot asteptat .ca o sa vina dupa fiscal sau procura dar n.a. mai venit. Si nici nr de tel nul mai are.
Ia sunam vin luna viitoare si tot asa pana am uitat si numele si tot. La politie daca depun o cerere poate o gaseste la asigurari unde e facuta oras.
Sa inteleg ca masina e inmatriculata in Romania ? Si ati dat-o pur si simplu fara niciun fel de contract sau act?
Nu sunt lamurit ca nu ati explicat clar.
Detaliati si primiti ajutor

Dinuneculai a scris:

Ia sunam vin luna viitoare si tot asa pana am uitat si numele si tot. La politie daca depun o cerere poate o gaseste la asigurari unde e facuta oras.

Alte discuții în legătură

Inmatriculez masina second hand haloiu_radu@yahoo.fr haloiu_radu@yahoo.fr Am cumparat o masina second hand din Franta in 2018 si deci acum in 2020 nu pot s o inmatriculez caci au trecut mai mult de 90 zile de cind am devenit ... (vezi toată discuția)
Talon înstrăinat către : elvis_zft elvis_zft Am o nelămurire, Fratele meu locuieste in străinătate, si mia lasat mie o masina inscrisa in romania . La mentiunea instrainat catre scrie numele meu si ... (vezi toată discuția)
Bună seara, am o mașină în care am făcut contract vanzare ... Cristian1997 Cristian1997 Bună seară , am o mașină în care am făcut contract vanzare cumparare am inscriso ca bun la primarie pe numele meu dar nu am inmatriculato pe numele meu ... (vezi toată discuția)