avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pagube făcute de vecin. Pot cere evacuarea lui din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pagube făcute de vecin. Pot cere evacuarea lui din imobil, sau cum se poate acționa?

Daca un vecin inunda in permanenta apartamentul de sub el si nu vrea sa-si repare avaria, se poate cere evacuarea din imobil pe motiv de neglijenta, chiar daca e proprietate personala?

Altfel cum se poate actiona impotriva lui, cum imi pot recupera daunele pricinuite in apartament si cum il pot forta sa isi repare avaria?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Aprilie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 07:42, 1 Mai 2018
Sau, renovați, și încheiați asigurare pe apartament. Daca va inunda apoi iar, asigurarea plateste și se descurca cu cel care inunda.
Nu va mai bateți capul atâta.
Aceasta este soluția cea mai viabila și simplă.
In plus, va plăti și pagubele. Vrea nu vrea.
Aia ii iau apartamentul pentru banii datorați . Daca nu are de unde platii.
Sustin si eu ca ce-a mai buna solutie in acest caz este propunerea facuta de @Quartila si pot sa va si dovedesc, dar nu cred ca este cazul.
Mai mult, desi L 230/2007 prevede la CAPITOLUL III: Drepturile si obligatiile proprietarilor, art. 14-18, actionarea in instanta a proprietarilor (art. 18 - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor., eu nu am auzit sa se rezolve asemea necazuri in instanta. Nu stiu de ce, probabil ca este foarte greu, iti trebuie timp, stres si multi bani, instanta o sa solicite o expertiza, bla, bla, bla.
Asadat, anuntati/notificati in scris (dublu ex. cu confirmarea inregistrarii asociatia de proprietari despre intentia si masurile pe care dvs intelegeti sa le intreprindeti, asociatia ar face bine sa informeze proprietarul indolent.
Puneti apartamentul la "doua ace", apoi il asigurati. Ce urmeaza, este treaba firmei de asigurari.
As. de proprietari, cu toata bunavointa, nu poate sa rezolve problema, fara implicarea proprietarei.
Mult succes!
Multumesc tuturor pt raspunsuri si incurajari.
Probema cea mare cu renovatul este ca nu o pot face, apa picura in continuare pe pereti, prin tubul firelor de la lumina, prin tavan.
Eh, in cazul acesta, acționați în instanță. Este singura varianta ce va rămâne. Asociația de Proprietari nu are cu ce sa va ajute, decât cu faptul că pot fi citati că martori în proces.
Pentru că nu poate nimeni intra cu forța în apartamentul altei persoane.
Mergeți la un avocat și cu siguranță veți rezolva problema .
Chiar daca va dura ceva timp. Decât să nu faceți nimic, tot este mai acceptabil sa se rezolve în timp . Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirias sau proprietar in cazul unei inundatii stoica_valentin9000 stoica_valentin9000 Buna ziua! As vrea sa stiu cine trebuie sa discute cu vecinul de deasupra in privinta reparatiilor in cazul unei inundatii? Are chiriasul obligatii in aceasta ... (vezi toată discuția)
Probleme inundatii repetate de la vecinul de sus SimonaPascanu SimonaPascanu Buna ziua, Apelez la expertiza Dvs. pentru a incerca sa rezolv o situatie cu care ne confruntam de cca 6 ani de zile, de cand proprietarul apartamentului ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)