avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prima casa divort/partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prima casa divort/partaj

Acum 4 ani am achizitionat un apartament prin programul "prima casa", facand creditul numai pe numele meu. Sotul, fiind pensionat, nu era eligibil. Toate costurile aferente creditului (avans, notar, etc) au fost din economiile mele, eu, cu 3 joburi, fiind si suportul financiar al familiei. Bineinteles ca notarul a facut actul de vanzarare- cumparare pe numele ambilor soti, fiecare cu drept de 50%. Dupa nenumarate batai pe care le-am indurat, umilinta si nu mai spun de presiunea psihica pe care sotul meu o exercita asupra mea, vreau sa divortez. Avand in vedere conditiile in care s-a facut creditarea si faptul ca eu am intretinut acest imobil fara participarea sotului, ce ar trebui sa fac sa beneficiez si de partea lui, parte care, din punct de vedere moral nu i se cuvine. Mentionez ca el detine o garsoniera pe numele lui, imobil provenit dintr-o mostenire, deci are unde locui, nu e ca si cum l-as da afara in drum. De asemenea, el are un copil din prima casatorie, care banuiesc ca ar avea drepturi de mostenitor pe partea tatalui sau, ceea ce iar mi se pare nepotrivit ca eu singura sa platesc 30 de ani, iar la sfarsit cineva sa primeasca totul pe tava. Multumesc anticipat pentru sfaturi.
Cel mai recent răspuns: imene , utilizator 10:46, 27 Aprilie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj prima casa imene imene Acum 4 ani am achizitionat un apartament prin programul \"prima casa\", facand creditul numai pe numele meu. Sotul, fiind pensionat, nu era eligibil. Toate ... (vezi toată discuția)
Renuntare la apartament propietate PopaKarina PopaKarina Eu si sotul meu sintem propietarii unui apartament. As vrea ca numele meu sa nu mai apara ca propietar. Mentionez ca nu diortam dar, din anumite motive, as ... (vezi toată discuția)
Partajul procentual prin notar stefanfulgu stefanfulgu Buna ziua! Doresc sa fac partajul unui apartament de 4 cam si a garsonierei,fiind deja evaluate de notar. Eu raman in garsoniera si am dreptul la un procent ... (vezi toată discuția)