avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Probleme privind despagubirea unui colet deteriorat de ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Probleme privind despagubirea unui colet deteriorat de firma de curierat.

Buna ziua. Am si eu probleme cu un colet (o bara de masina) care a fost expediat prin Fan Curier, coletul a ajuns la destinatar si a fost refuzat de catre acesta pe motiv ca este deteriorat. Coletul s-a intors inapoi pe retur si intr-adevar acest a fost deteriorat pe durata transportului. Am contactat reprezentantii firmei de curierat pt. a solutiona aceasta problema, au recunoscut ca intr-adevar produsul a fost deteriorat si ca acesta este o problema de transport, au deschis un dosar pt. solutionarea acestei probleme si in final am primit raspuns ca ei nu isi asuma responsabilitatea pt. acesta problema invocand motivul ca: prin predarea expeditiei la Fan Curier, exepeditorul accepta inclusiv conditiile prestatorului si raspunde de ambalarea corespunzatoare a marfii. Am parcurs termenii si conditiile lor unde este specificat faptul ca: "FAN Courier Express acceptă doar trimiteri poștale ambalate și etichetate în mod corespunzător de către expeditor", asadar faptul ca a fost acceptat denota ambalarea corespunzatoare a coletului (ei afirma ca bunul a fost deteriorat din cauza ambalarii necorespunzatoare de catre expeditor). Un alt aspect mentionat de ei : "In vederea unor astfel de situatii va rugam ca la ambalare sa aveti in vedere atat numeroasele operatiuni de incarcare-descarcare-stivuire pe care le suporta expeditiile cat si diversitatea coletelor transportate", desi in termenii si conditiile lor este specificat faptul ca: "FAN Courier Express nu va utiliza pe întreaga perioadă în care se află în detenția trimiterii poștale, metode de manipulare a trimiterilor poștale care, prin activitatea angajaților săi sau a factorilor externi pot altera, deteriora trimiterea poștală ori conținutul acesteia". Intrebarea ar fi ce mai pot face in continuare pt. solutionarea acestei probleme?
Cel mai recent răspuns: Dana.dana. , utilizator 22:58, 24 Septembrie 2018
salut, cum ai reusit sa rezolvi? azi ai patit si eu la fel cu FanCourier
Buna. Ai rezolvat problema cu fancourier?

alinox a scris:

salut, cum ai reusit sa rezolvi? azi ai patit si eu la fel cu FanCourier

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursul nu corespunde cu specificatiile Paolo_30 Paolo_30 Buna ziua, Va rog sa ma indrumati in urmatoarea chestiune: am facut o intelegere de schimb de telefoane cu un domn din alta localitate.Am purtat discutia pe ... (vezi toată discuția)
Colet deteriorat fan courier Neuronus Neuronus Buna ziua Am primit si eu ieri un colet (bicicleta) si am ramas socat de modul cum a fost transportata ,era singurul colet ramas in masina aruncat pe ... (vezi toată discuția)
Colet deteriorat, cine este vinovat? ChiAndreea ChiAndreea Buna ziua, In data de 05.08.2016 am primit de la o firma de dezmembrari din Arad, un colet cu o portiera de masina cu un colt deteriorat. Expeditorul ... (vezi toată discuția)