avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... 1 mai recuperare?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

1 mai recuperare?

Bună ziua,
As dorii sa știu este normal ca de 1 mai sa recuperez ziua de 30 aprilie ? Zi de 1 mai care de fapt se plătea 200% !?
Ultima modificare: Luni, 30 Aprilie 2018
Costin85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 30 Aprilie 2018
Ziua de 30 aprilie este zi libera cu recuperare pentru cei din sectorul bugetar, exceptand situatiile mentionate in HG. Aceasta se va recupera însă, instituțiile publice urmând să îşi desfăşoare activitatea în regim de program normal în ziua de 5 mai 2018 sau să prelungească corespunzător timpul de lucru, până la data de 11 mai 2018, potrivit planificărilor stabilite.

Angajatorii privaţi au posibilitatea legală de a le da salariaţilor liber, însă acest lucru rămâne strict la latitudinea lor şi insa acest lucru trebuie stabilit printr-o decizie internă care să specifice dacă și în ce condiții se va recupera ziua.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile libere pentru bugetari si modul de recuperare Cornel  Vasile Cornel Vasile Hotararea Guvernului nr. 965/2013 pentru stabilirea zilelor de 27 si 31 decembrie 2013 si 3 ianuarie 2014 ca zile libere, publicata in Monitorul Oficial, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.am o intrebare referitoare la zilele libere acordate ... Fizioterapeut Fizioterapeut Buna ziua.am o intrebare referitoare la zilele libere acordate de guvern cele ca punți.adicac24 ian.2 iunie si 14august.aceste zile se recuperează??? ... (vezi toată discuția)
2 mai recuperat in zi de sambata merepere merepere buna ziua. i compania unde lucrez a decis recuperarea zilei de 2 mai intr-o zi de sambata. in aceste conditii in ziua de sambata se lucreaza 8 ore? multumesc (vezi toată discuția)