avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 150 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Oferta de munca reală sau înșelătorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Oferta de munca reală sau înșelătorie?

Întrebarea mea este: cum îmi pot da seama dacă o oferta de muncă online este reală sau este doar o înșelătorie?
Recent am primit un mail de la un site, antiq-projects .eu , prezentând o oferta de munca foarte generoasă (home office). In urma unui interviu foarte sumar, ( au vrut doar sa verifice informațiile dintr-un cv pe care l-am trimis ulterior) mi-au trimis un model al contractului de muncă. Am căutat numărul companiei care apărea pe contract și firma este înregistrată pe mai multe site-uri, dar nu am găsit niciun review. Un alt lucru care mi se pare ciudat este numărul excesiv de greșeli gramaticale făcute atât în mail-uri cât și în contractul respectiv.
Dintr-un exces de entuziasm am acceptat oferta și acum o anume doamnă HR specialist așteaptă să îi trimit o copie scanata a buletinului și a extrasului de cont.
Ultima modificare: Marți, 1 Mai 2018
Emiliana98, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:55, 1 Mai 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Emiliana98 a scris:

Dintr-un exces de entuziasm am acceptat oferta și acum o anume doamnă HR specialist așteaptă să îi trimit o copie scanata a buletinului și a extrasului de cont.


Bună ziua,

În locul dumneavoastră aș lăsa-o să aștepte, nu aș trimite scan după actul de identitate la o ''firmă'' care are agramați angajați la HR.

In modelul de c.i.m. nu sunt datele de identificare ale angajatorului ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anunt de recrutare teapa! ruxandra-daniela20 ruxandra-daniela20 Buna seara, Am o nelamurire pe care vreau sa o dezbat cu d-voastra. In urma cu vreo 2 luni am aplicat un CV pe un site de recrutare din Romania pentru un post ... (vezi toată discuția)
Prestige model management Stefan2938 Stefan2938 Buna, anul trecut am aplicat la prestige model management, am acceptat contractul lor fara sa caut daca este o companie serioasa, iar dupa cateva luni le am ... (vezi toată discuția)
Buna seara. am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la ... alex25121985 alex25121985 Buna seara. Am demisionat acum 2 saptamani (pe 31 iul) de la actualul loc de munca. Am trimis notificarea de demisie pe email. Am trimis emailul in acceasi ... (vezi toată discuția)