avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 943 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare de la BEJ de încetare a acțiunilor ...
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare de la BEJ de încetare a acțiunilor abuzive asupra fostului angajator. Mi se pot cere daune de 20.000 de euro/zi, cum spune executorul?

Am primit o notificare de la o firma de avocatura cu Nr de înregistrare și semnată de un BEJ in care mi se comunică faptul că sa incetez orice acțiune abuzivă asupra firmei unde am lucrat...eu am făcut niște sesizări la diverse instituții ale statului pt acea firma pt că încălcau legea. in notificare executorul judecătoresc spune că firma îmi poate cere daune de 20000 euro/zi pt că au fost stresați de controale....eu inca nu știu rezultatele acelor controale făcute în urma sesizărilor mele...întrebarea mea este: mă pot executa pt faptul că și au diminuat activitatea ca urmare a acestor controale?nu am primit nicio hotărâre de executare silită.multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
Manuela Rășină, administrator
Și asta înseamnă că mă vor da în judecată pentru faptul că ei comit ilegalități, statul ii controlează și le da amenda...și eu sa suport daunele?nu e posibil că în România să se încalce legea grav și să scapi nepedepsit. Mă pot duce la poliție cu aceasta notificare? Deja au început să facă acuzații nedovedite la adresa mea din perioada in care eram angajata lor pt că nu au cu ce mă defăima....din păcate au și "martori" ....e ca și cum m ar acuza de o crimă pe care eu am comis o, au martori dar nu au cadavrul....și totuși e complicat de dovedit faptul că crima nu e comisa de mine....de exemplu au spus că am făcut anumite lucruri și că ei nu m au cercetat disciplinar pt că au fost ei de buna credință...(pt a se scuza că nu au de fapt cercetarea aceasta disciplinară pt că nu o au)...însă eu nu am făcut aceste lucruri....însă îmi este teama de un proces pt că am fost amenintata direct că nu știu cu cine mă pun daca nu îmi retrag plângerea penală de la poliție pt calomnie și hartuire...plângere care de 2 luni nu are rezolvare...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din pacate la perchete solutia este CLASARE in majoritatea cazurilor....S-ar putea sa aiba dreptate ca in biata Romania Hotii incep sa aiba cele mai multe privilegii..
Da așa e...din păcate oamenii cu bani fac ce vor ei în tara asta și nimeni nu le poate face nimic...eu văd că în tara asta cu dreptatea în mână nu te ajuta nimeni...nici politia, nici alte instituții.....asta mi a spus o direct un procuror de penal.
Eu va spun sa stati linistit. NU AVETI NICIUN MOTIV DE INGRIJORARE. Aberatiile debitate de firma dvs. angajatoare nici macar intr-o tara africana nu ar putea puse in aplicare.

Atata timp cat ei v-au "somat" prin executor judecatoresc "ca sa incetati orice actiune abuziva impotriva firmei unde ati lucrat", cu pretentia de 20.000euro/zi, este mai mult decat evident ca este vorba, si de o firma de un ban jumate, dar si de un avocat si de un executor de juma' de ban fiecare, care se preteaza la astfel de copilarii.

Reclamatiile la institutiile statului NU SUNT ABUZURI. Daca aceste sesizari ar fi abuzive, prima sanctiune v-ar da-o chiar institutiile respective. O plangere penala calomnioasa va fi sanctionata chiar de parchet in urma cercetarii plangerii. Nu inseamna ca daca o plangere (chiar si penala) nu se confirma asta reprezinta un abuz al petitionarului.

Concluzia: stati linistit. DIn ce se vede, ei (fosta dvs. firma) sunt ingrijorati. Numai cainele speriat latra si/sau musca.

Ganduri bune!
Așa este.... avocatul meu a rămas impresionat...i am explicat pe larg sesizările care prevăd frauda cu bani la negru plătiți angajaților fara a se plăti impozit la stat pe ore suplimentare....mi a spus vb avocatul meu că dacă mă vor da în judecată își dau foc la caciula grav....pt că poate ANAF nu a descoperit frauda dar un procuror de penal poate descoperi și altele pe langa frauda....îmi pare rău că nu am reușit să le aduc mascații in curte

Alte discuții în legătură

Amenintari și calomnii elisay_99 elisay_99 Buna ziua! Azi am intampinat o problema și as vrea sa stiu ce pot face ca sa nu se repete. Pe scurt: acum vreo 2 ani am lucrat într o gelaterie din ... (vezi toată discuția)
Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)
Sesizare la primarie= acuzat de calomnie Josephine2016 Josephine2016 Am făcut pe situl primăriei o sesizare in legătură cu faptul ca unele mașini abandonate au ocupat un loc de parcare in mod abuziv pe un teren care de fapt ... (vezi toată discuția)