avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme cu Carpatica Asig
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme cu Carpatica Asig

Buna ziua,

Am o masina care a fost accidentata si a intrat in dosar de dauna pe polita RCA. Cum nu am avut Casco, au inceput problemele cu firma de asigurare deorece nu au fost de acord cu repararea masinii in reprezentanta pt ca au zis ca ei pot face masina mai ieftin. Dupa multi nervi consumati am acceptat, in cele din urma, sa-mi fie reparata masina de catre ei.

Insa cand am fost sa fac receptia am constatat o serie de pb: ornamente lipsa, piese care trebuiau schimbate si le-au lasat tot pe alea, elemente rupte, etc. Am refuzat sa ridic masina pana nu vor fi remediate defectele constatate. Problema este ca de atunci a mai trecut inca 1 luna si nu s-a intamplat nimic.

Vreau sa stiu ce trebuie sa fac sa ridic masina fara sa fie pb ulterioare? M-am gandit sa ma duc cu un martor sa iau masina, sa fac si un test de drum, dar nu stiu cum sa fac procesul verbal de receptie. Daca cei de la firma de asigurare refuza sa semneze procesul? Data trecuta mi-au pus in fata o hartie prin care nu mai am nici o pretentie ulterioara fata de ei dupa ce plec cu masina...

Multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
ticusorin, utilizator
Cel mai recent răspuns: TanaR , utilizator 17:00, 18 August 2010
Puteti sa contasctati un expert tehnic care sa efectueze o expertizare a vehiculului; tot impreuna cu dvs. puteti verifica si actele asiguratorului, sa constatati daca au fost inlaturate anumite reparatii si inlocuiri de piese stabilite la prima constatare.
Cat priveste acel citat de pe cererea de despagubire ( "nu mai am nici o pretentie"), puteti sa va exprimati punctul de vedere alaturat si, in termen de 30 zile de la data efectuarii platii in contul service-ului care a efectuat reparatia, sa notificati asiguratorul, in sensul ca intelegeti sa nu va considerati integral despagubit si ca mai trebuie sa vi se achita suma x lei, reprezentand diferenta de despagubire ce vi se cuvine, pentru refacerea integrala a vehiculului.
Buna ziua,

Cum gasesc un expert tehnic judiciar auto? Exista o baza care se poate accesa pe internet?

Multumesc
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
ticusorin, utilizator
Mergeti la tribunalul Cluj si solicitati o lista cu experti tehnici auto, unde veti gasi inclusiv nr. de telefon.
Pe internet, accesati Corpul expertilor tehnici din Romania.
Va multumesc !
Ultima modificare: Duminică, 15 Noiembrie 2009
ticusorin, utilizator
ticusorin a scris:

Buna ziua,

Cum gasesc un expert tehnic judiciar auto? Exista o baza care se poate accesa pe internet?

Multumesc



Accesati site-ul Ministerului Justitiei
www.just.ro

Alte discuții în legătură

Dosar de dauna carpatica manuela78 manuela78 Afara era polei, ningea, viscolea si eu ma deplasam incet cu microbuzul de transport persoane regulamentar pe banda mea de mers. O masina care venea din fata a ... (vezi toată discuția)
Asigurari carpatica Emeraldu Emeraldu Buna ziua. In urma cu aproximativ o luna jumatate am avut un accident auto. Proprietarul autoturismului care m-a accidentat, si-a recunoscut vina astfel ... (vezi toată discuția)
Proces dosar duana carpatica asig ovi.david ovi.david Buna ziua In data de 30.11.2010 in jurul orei 21:30 am fost implicat intr-un accident cu un camion MAN accident soldat doar cu avarii am sunat si in acest ... (vezi toată discuția)