avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Accesarea fara drept a contului de email
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Accesarea fara drept a contului de email

Buna ziua!
Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:
Sunt in proces de divort cu sotul meu si i-am citit corespondenta de email cu amanta dansului. Pentru aceasta i-am schimbat parola adresei de email. Intentionez sa folosesc aceasta corespondenta si ca proba la divort. Sotul meu mi-a anuntat avocata ca i-am violat corespondenta personala pe email si a facut niste printscreenuri cu history-ul browserului de internet. Practic se vede accesat mailul yahoo.com cu user-ul lui, tab-ul de change password, diverse search-uri pe site-ul de help center al yahoo-ului si al google-ului - pt ca are si un mail pe gmail, tab-ul de change password al google-ului si de "ati uitat parola?".
Eu am fost logata la calculatorul lui cand i-am accesat mailurile.
Pot sa ma bazez pe faptul ca nu prea iti dai seama din screen-uri cine a accesat de fapt mail-ul, eu sau el?
Poate sa foloseasca aceste print-uri ca sa imi deschida o actiune penala pentru citirea corespondentei personale?
Am vreo portita de scapare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:58, 22 Iulie 2008
lasati-l sa faca plangere impotriva dvs. se "poarta", cazul Elodia si sotul Cioaca!

insa, de ce nu incercati sa gasiti o cale sa divortati civilizat, fara probe incriminatoare, fara martori mincinosi etc.
Exista doua variante:
1. divort prin acord, daca aveti cel putin un an de la casatorie si nu exista copii;
2. din culpa comuna, fara motivare ( in hotarare nu se va povesti ce a facut unul si ce a facut celalalt)
In ambele variante, spuneti judecatorului ca sunteti de acord cu divortul si terminati acest moment stresant mai repede.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat
Daca spuneti ca ati folosit calculatorul proprietate persoanala a sotului fara acordul acestuia, conform legii 161/2003 ca poate acuza de acces ilegal la un sistem informatic. Faptul ca stiati parola de acces nu are nici o relevanta fata de speta in cauza.

Asa ca mare grija cum prezentati situatia de acum inainte.
Sigur ca poate face plangere, aceasta este cel mai simplu de realizat, mai ales sub imperiul unor emotii precum cele traite in cadrul divortului.

Cred insa ca va fi dificil de probat acuzatia. Printscreen-urile nu reprezinta prin ele insele o proba pertinenta si concludenta, fiind necesara expertizarea calculatorului respectiv.

Sunt multe aspecte de discutat in aceasta cauza.

Vedeti si raspunsurile date la o problema asemanatoare pe www.avocatnet.ro/content/for... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Violarea casutei postale tonica tonica Buna seara, lucrez intr-o institutie publica pe un post unic si am un calculator care deserveste strict departamentul unde lucrez, in zilele de concediu de ... (vezi toată discuția)
La două zile după demisie, cineva de la firma la care am lucrat mi-a accesat e-mailul personal. mă pot îndrepta împotriva companiei pentru acces ilegal? Vladco80 Vladco80 La doua zile de la demisie mi-a fost accesat emailul personal de la sediul din tara si din Germania al firmei la care am lucrat. E un cont de Gmail, au ... (vezi toată discuția)
Parola de id sparta si injurii LaviniaDiana LaviniaDiana Buna ziua.Ma numar si eu printre persoanele care le`a fost sparta parola la id si as vrea sa stiu cum sa fac sa nu mai intre pe adresa mea pentru ca si eu si ... (vezi toată discuția)