avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cărţi. Interesante, de ... SA NU RADETI: BIBLIA ESTE CEA MAI INTERESANTA CARTE
Discuție deschisă în Cărţi. Interesante, de recomandat, topuri...

SA NU RADETI: BIBLIA ESTE CEA MAI INTERESANTA CARTE

Veti observa mai ales in noul testament ca nu este asa greu de inteles, ca ne sunt date niste sfaturi foarte utile pentru viata sau in vechiul testament PILDELE LUI SOLOMON iarasi este un capitol folositor pe intelesul nostru al tuturor. Cititi un pic, in fiecare zi, o sa vedeti mari schimbari in bine in viata dvs.
Va doresc tuturor tot binele din lume, cu prietenie.
Anna
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ContSters87904, utilizator
Aveti perfecta dreptate si veti constata ca ,fiecare data cand veti relua parcurgerea cartii ,sau numai a anumitor parti,veti constata ca apreciati si interpretati cu mult mai multa profunzime invatamintele respective.
Din proprie experienta va pot confirma ca biblia de cate ori este parcursa,mai permite reluarea anumitor parti si de fiecare data asigura o schimbare si sensibilizare,asta bineinteles de calitatile cititorului.
Conteaza foarte mult starea psihica si emotionala a cititorului .
Imi exprim regretul ca nu este parcursa si de catre aceia care ar trebui sa demonstreze si sa probeze ca sunt oameni
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2009
ynocentta, utilizator
Da, Biblia nu este doar cea mai interesanta carte, ci si cea mai importanta.
De ce sa radem??? Gasesc ca doar un om limitat poate avea o atare reactie (intr-o tara majoritar crestina), iar parerea unor astfel de oameni nu ma intereseaza...

Iata ce am gasit pe net:
Pe la mijlocul secolului al 18-lea, Voltaire, unul dintre cei mai influenţi scriitori ai vremii sale a luat în mână o copie a Bibliei şi a afirmat că la o sută (100) de ani după el, Creştinismul va dispărea complet şi va deveni istorie. Ceea ce este amuzant cu privire la afirmaţia lui este faptul că la numai 50 de ani după moartea sa Societatea Biblică Geneva a folosit casa şi presa lui tipografică pentru a tipări şi distribui teancuri de Biblii! Ba mai mult, şi-au mutat birourile Societăţii în casa lui particulară! Dumnezeu are un incredibil simţ al umorului!
Cu adevarat, nu este nimic de ras. Sunt, marturisesc, sincer incantat, dar si usor surprins, ori de cate ori intalnesc, acolo unde nu ma prea astept, crestini marturisitori. Raman insa, la parerea totala si neclintita ca adevaratul crestin este cel ce traieste cele poruncite din toata inima lui si cu toata puterea lui. Cuvantul viu al Lui Dumnezeu este tocmai cuvantul Lui, transformat in trairea noastra de zi cu zi, in fapte si in suflet.
Pentru cine nu este convins inca de asta ii recomand, printre multe altele sa citeasca, de exemplu "Predicile" Sfantului Nicolae Velimirovici, scrierile parintilor Arsenie Boca, Sofian Boghiu, Ilarion Argatu, Cleopa si multi altii, precum si scrierea biografica a ieromonahului Damaschin, ''Viata si lucrarile parintelui Serafim Rose".
Cu drag, tuturor!
VA MULTUMESC FRUMOS ca il iubiti pe Dzeu si sa va spun de ce, am avut niste rele probleme de sanatate si I-am promis ca in schimbul ajutorului acordat ca recunostinta, neputand altceva mai maret sa fac ptr El, macar propovaduirea Numelui sa o pot face; si sunt surprins placuta sa vad ca nu e totusi atata indiferenta cat credeam eu:kissing:
Este foarte adevarat. Dar stiti ce am descoperit...traind (sfatuit fiind de scrierile Apostolului Pavel, bineinteles si cu mari eforturi experimentind chiar eu, fiidca nu este usor, in realitate sa-ti iubesti si dusmanii): IUBIREA NECONDITIONATA ESTE MARELE SECRET AL REUSITEI!
Tocmai in asta consta intelepciunea crestina, in iubirea neconditionata si a recunostintei catre Dumnezeu pentru tot ce primim, bun sau rau. Numai asa putem iubi neconditionat si numai iubind neconditionat, noi insine tindem spre indumnezeire. Doar ca aceasta nu este o filozofie, adica speculatia mentala asupra unor idei, ci trebuie sa fie un sentiment adanc si deplin castigat pentru a putea intelege ceva atat de simplu, dar intangibil numai cu mintea! Inima este calea! ATINGEREA TRAITA a acestei stari este atingerea Duhului Sfant si a unei aripi de inger! Sper sa aveti cat mai des RAGAZUL sa puteti simti asta! Fara acest ragaz, in tulburare si agitatie, este cam greu, daca nu imposibil! Din proprie experienta stiu si constat zilnic faptul ca nu se poate cu un picior pe un drum si cu altul pe alt drum, decat daca suntem schizofrenici (desi cred cu amaraciune ca este un diagnostic al lumii de azi). Sau, simplist spunind, nu putem pleca pe drumul spre ...Suceava si sa ajungem la ...Constanta (e numai o simplista comparatie).
Chiar daca poate sa para plictisitoare repetarea ideii, scopul este intelegerea faptului ca ideea in sine nu foloseste la nimic daca nu ajungem sa o traim si sa o simtim! . (Auto)contemplarea ideilor nu duce la cunoasterea lui Dumnezeu.
Acceptarea tuturor lucrurilor si oamenilor din existenta noastra, ca pe niste lucruri date de Dumnezeu este un mare pas (dar absolut insuficient daca ne oprim aici) spre intelegerea linistii interioare prin traire. Urmatorul pas, absolut necesar, este sa facem binele si sa nu ne insotim cu raul! Nu putem merge la brat cu raul si sa pretindem ca suntem buni! Alegerea este, deci, un alt mare pas spre intelepciune. Dar cum noi confundam binele cu placerea si raul cu durerea, iar catre prima alergam si de a doua fugim cat ne tin picioarele (in ambele situatii), este greu sa facem alegerea buna! Fiindca exista si otravuri cu miros si aroma frumoasa, precum exista si medicamente foarte amare, dar care ne fac bine. Desi sunt constient ca am scris cam ca un ...duhovnic (ceea ce este foarte departe de curatia vietii mele!), scopul este sa incercam sa intelegem impreuna (fiindca "pe noi insine si unii pe altii si viata noastra toata Lui Hristos Dumnezeu sa o dam") cat de usor este sa FACEM ASTA DIN ADANCUL INIMII, PRIN TRAIRE! Cred...
Va imbratisez cu toata iubirea mea, cu care am hotarat sa privesc toti oamenii (chiar si pe cei rai, desi e mai greu cu acestia, dar asta este secretul) ca pe ipostaze (cele din urma chiar nefericite si chinuite!) ale fetei lui Dumnezeu. Numai asa, incet, incet, Goliatul cel mare din noi (omul cel vechi si cam naravit in rele), va fi invins de micul David (firavul om bun ce se chinuie sa creasca in noi) si care, va creste numai dupa uciderea Goliatului cel rau! Altfel este, din pacate, imposibil! Dar suntem oameni si mai cadem si in genunchi si ne mai ridicam si iar cadem si iar ne ridicam...Asta trebuie sa facem mereu, fara deznadejde si cu nadejdea ferma ca vom reusi, cu ajutorul Dumnezeului nostru, Bunul Domn Iisus Hristos! Doamne ajuta si sunt, mereu, cu toata inima, alaturi de toti oamenii!
O inima cat mai luminoasa va doresc, iar eu voi fi mereu un foarte bun prieten al tuturor, fara nicio retinere, interes sau dorinta, decat binele sincer si ajutor reciproc in sporirea interioara, care este cea mai importanta!
Multumesc pentru rabdare si pentru fericirea oferita mie de voi, prin abordarea acestui...ideal! Promit sa va citesc mereu cele scrise aici, iar eu sa fiu... mult mai scurt:">:))

Alte discuții în legătură

Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)
''isus, prietenul teroristilor''? emil6702 emil6702 Fiind o perioada cu ceva mai mult timp liber, am intentionat sa citesc aceasta carte care m-a intrigat prin titlul sau, a celebrului Richard Wurmbrand. Cum de ... (vezi toată discuția)
Intrebari despre viata si iubire BX BX Cand o inima a fost inghetata de durere, calea catre distrugere mai poate fi evitata sau este ceva predestinat ? Vietile noastre urmeaza o cale foarte lunga si ... (vezi toată discuția)