avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii diverse Cultură generală Despre Biblie
Discuție deschisă în Cultură generală

Despre Biblie

Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lamuriti-ne si pe noi, totusi, ce este Bibilia?
:happy:
Intrebarea imi pare provocatoare , dar Va raspund cu un citat- 2 Timotei 3:16 :
" Toata Scriptura este insuflata de Dumnezeu si de folos sa invete , sa convinga, sa indrepte,sa dea intelepciune in dreptate . "
Dimpotriva, as pune ca acele,,prevederi" pe care le contine bibilia, se pot regasi intr-o proportie covarsitoare in legislatia noastra. Pornind de la simplul fapt ca o buna parte sunt chestiuni ce tin de morala, analizandu-le, comparandu-le , vom constata ca unele dintre ele sunt preluate de legislatia, in special penala. Ce spuneti de cele 10 porunci?? E drept ca unele pot fi catalogate doar recomandari, dar si acelea sunt demne de luat in seama. Revenind la morala, stim bine ca dreptul contine intr-o mare masura si elemente ce tin de morala.
Biblia este cea mai buna carte de psihologie.
Numai ca in general ne place sa existe in biblioteca noastra,dar citim altceva.
De interdictii nu ne pasa(avem liber arbitru!)dar am fi mai fericiti daca am tine cont de "recomandari":)

Sunt de acord cu tine,Cristina.=D>
Dreptul si moralitatea se intrepatrund.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2009
ContSters76710, utilizator
Jus est ars boni et aequi- in religie, intalnim si suntem indemnati sa facem bine.Sunem povatuiti cum sa facem bine, suntem indrumati. Oare pacatele noastre nu se aseamana cu comiterea unor delicte? iar canoanele bisericesti cu pedepsele?
Si tu ai dreptate, Lili. Mie una mi-e ciuda ca nu am avut rabdare necesara sa parcurg aceasta capodopera, pentru ca in fond asta este..este cartea fundamentala , acolo este istoria, este binele, sunt regulile de conduita, acolo este filozofie, psihologie si orice are nevoie spiritul nostru. Doar am amanat aceasta problema pentru cativa ani...