avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire abuziva
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire abuziva

Buna ziua
In data de 20 Ianuarie am primit o scrisoare prin care era infromata ca trebuie sân plătesc la ANAF suma de 3000 RON pentru ca in anul 2013 nu am plătit contribuțiile CAS. Datorită faptului ca in 2013 eu nu am lucrat deloc, fiind studenta in Franta, m-am prezentat la ANAF sa cer explicatii pentru suma datorata. Domnul de acolo mi-a spus ca apar ca fiind angajata undeva încasând un salariu de 900 de lei lunar însă nu poate sa vada sursa veniturilor. Asa ca m-a îndemnat sa fac o cerere de anulare sa o depus si mi-a spus sa stau liniștita ca sigur e o greseala.

Acum doua zile in 30.04 m-am trezit cu toate conturile blocate, fără nicio Înștiințare. M-am prezentat din nou la ANAF si mi-au spus ca sunt executata silit. Le-am spus din nou ca nu am avut niciun fel de venit in anul 2013 in afara bursei si după multe săpături s-a aflat sursa.


In anul 2012 am participat la o emisiune la ANTENA 1 unde am câștigat suma de 802 lei BRUT. pentru acest câștig am plătit impozit eu personal.

Antena 1 a depus la ANAF declarația 112 pentru 2013 declarând ca am primit venituri de la ei, ceea ce e fals. I-am sunat si mi-au spus ca a fost o greseala din partea lor si ca urmează sa imi trimită o adeverința cu care sa ma duc la ANAF. PROBLEMA este ca după ce voi depune acea adeverința va dura poate mai bine de o luna pana la rezolvarea dosarului timp in care eu stau cu toate conturile blocate, neavând nici măcar posibilitatea de a-mi ridica salariul. Plus ca Antena Group trebuie sa facă și ei ceva declarații la ANAF

Întrebarea mea este cum as putea sa procedez pentru a grăbi procesul? Eu nu vreau sa plătesc cei 3000 de lei pentru ca nu stiu cand ii voi recupera si consider ca nu e corect sa plătesc pentru ceva ce nu se întâmpla din vina mea.

Apoi, as vrea sa stiu dacă pot sa dau Antena Group in judecată pentru disconfortul pe care mi l-au produs, punându-ma pe drumuri si lăsându-ma fără bani din eroarea lor.

Va Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 07:54, 4 Mai 2018
Mai intai incercati sa va rezolvati problema amiabil cu Anaf si cu antena, apoi va mai ganditi daca si pe cine dati in judecata. Ca sa grabiti procedura trebuie sa umblati pe la usile lor, eventual puteti sa introduceti o contestatie la executare ca sa blocati executarea (desi cred ca este suficienta si o reclamatie administrativa sau o cerere depusa la serviciul de executare silita).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare ifn Iulia Gabriela Iulia Gabriela Bună ziua! ma aflu într-o situație un pic ciudata cu un birou executor judecătoresc. în data de 3. 04. mi s-a instituit o poprire pe conturile bancare ... (vezi toată discuția)
Executare silita prin infiintarea popririi pe contul de salariu ditfloris ditfloris buna seara! am fost instiintat de banca unde am cardul de salariu ca acesta a fost blocat in urma actiunii unui executor judecatoresc. mergand la executor am ... (vezi toată discuția)
Executare silita - credit europe bank Abro Abro Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie, in care consider ca sunt nedreptatit. In 2017, am avut conturile blocate de catre ANAF pe niste sume destul de mari. ... (vezi toată discuția)