avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... emag.ro si retinerea datelor mele personale fara ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

emag.ro si retinerea datelor mele personale fara consimtamantul meu

Buna ziua. In urma cu multi ani, nici nu mai stiu exact cand am creat un cont pe emag.ro pe care nu l-am folosit niciodata.
Vreau sa-mi sterg contul de pe pagina lor dar nu am gasit nici o optiune pentru stergerea contului si am trimis un email la emag cerandu-le sa stearga contul inclusiv toate datele mele cu caracter personal pentru ca le tine si le foloseste fara acordul meu.
emag mi-au raspuns ca daca vreau ca contul meu sa fie sters trebuie sa le trimit o scrisoare fizica semnata la adresa lor.
In primul rand cand am creat contul nu a trebuit sa trimit nici o scrisoare pentru a crea contul.Pur si simplu am accesat pagina si am creat contul in 2 minute. de ce nu poate fi asa simplu si cu stergerea contului? In fine astazi emag.ro mi-au raspuns ca nu au de gand sa-mi stearga contul fara sa trimit acea scrisoare semnata. Mi se pare o prostie ba mai mult ca eu sunt in UK in momentul asta plus ca nici companii ca Google, Facebook sau Amazon nu-ti cer sa trimiti scrisori semnate pentru dezactivarea conturilor.

Poate cineva sa ma indrume ce trebuie sa fac sa-mi recuperez datele din mainile astora?

Pot sa-i dau in judecata? Se poate face ceva?
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
luca007, utilizator
Cel mai recent răspuns: luca007 , utilizator 16:47, 3 Mai 2018
nu se poate face,, ati fost de acord cu conditiile, deci teoretic, trebuia sa fi citit, nu e rau sa cititi nici acum. Vreti sa va stergeti contul, trimiteti scrisoare, aveti posta si in UK.
Nu stiu cu ce va incurca acel cont, oricum sunt inregistrati ca operatorde date cu caracter personal.
[ link extern ]
Intradevar nu am citit termenii si conditiile acum 10 ani.. sigur termenii si conditiile erau altele atunci. Nu am sa platesc nici un cent pentru trimiterea scrisorii. In fine eu nu inteleg cum o companie poate vinde datele tale la milioane de alte companii fara consimtamantul tau. Datele personale sunt lucruri personale. OK am sa studiez mai in detaliu GDPR-ul ce intra in vigoare din 25 martie anul acesta.

Poate altcineva sa ma ajute cu problema asta?
Nu stiu cum de ati ajuns la concluzia ca va vand datele, dar e dreptul dvs la opinie.
Va puteti adresa si protyectiei consumatorului, atasand raspunsul de la emag, de asemenea va puteti adresa si celor de la anspdcp.
Ultima modificare: Joi, 3 Mai 2018
gi-jane2, moderator
Multumesc pentru ideea de a depune o plangere la protectia consumatorului.
Cum am ajuns la concluzia ca emag vand datele? Toate companiile o fac. Iar cele care nu o fac, nu stiu inca cum sa o faca fara a incalca legea sau a fi prinsi. Opinia mea nu prea conteaza. Nu conteaza ce cred eu ca fac ei cu datele mele. Sunt ale mele, sunt personale si sunt in mainile lor fara acordul meu. Sau mi-am dat acordul acum 10 ani cand platforma si termenii si conditiile erau diferite de azi.
Aveti idee cati bani valoreaza datele personale in ziua de azi? Un gram de aur il vinzi o data si nu-l mai ai. Datele le vinzi de cate ori vrei.
Oricum mutumesc pentru ajutor. O zi buna.

~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Este legal? - retragere greoaie de pe site de matrimoniale Este legal ca un sait de matrimoniale pe care mi-am facut cont ,sa nu pot sterge contul decât daca trimit un fax cu explicații de ce vreau sa sterg contul si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat ... Sapte seven Sapte seven Buna ziua, acum 2 ani de zile am vândut un imobil am achitat toate facturile și am reziliat contractul cu cei de la Enel. Zilele trecute am primit o factura ... (vezi toată discuția)