avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Stingere datorie catre persoane fizice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Stingere datorie catre persoane fizice

Buna ziua,

Am rugamintea de ma sfatui cu privire la modalitatea legala de stingere a unei datorii pe care o am catre o alta persoana fizica. Pe scurt, situatia este urmatoarea:
In 2011, doua persoane fizice (sot-sotie) mi-au dat cu titlu de imprumut suma de 10.000 euro prin contract notarial. Prin acest contract, eu ma magajam sa restitui datoria in 147 rate prin depunerea lunara a sumei X in contul bancar al unuia din creditori, lucru pe care l-am si facut pana in prezent.
Acum o luna, am adus la cunostinta creditorilor ca doresc sa achit anticipat datoria ramasa pentru ca am reusit sa strang banii necesari. Raspunsul primit din partea unuia din soti a fost ca nu vrea sa primeasca banii asa pe neanuntate si ca are nevoie de termen de gandire.... . Am acceptat acest lucru si am mai depus o rata in contul bancar.

Intrabarea mea este prin ce modalitate pot sa achit datoria ramasa si cum trebuie sa procedez pentru a nu avea surprize in viitor, in sensul de a nu se recunoaste stingerea integrala a datoriei. Am nevoie de semnatura creditorilor precum ca au primit banii sau este suficient sa virez diferenta bani in contul indicat de ei? Pentru sumele depuse pana in prezent am ca documente justificative chitantele de depunere in contul bancar, la care se adauga si o adeverinta din partea bancii cu suma totala depusa de mine.

Va multumesc !

Cu stima,
Aura
Cel mai recent răspuns: aura_b , utilizator 00:45, 4 Mai 2018
Depinde un pic de termenii contractului. Poate mergeti la o consultatie pentru o solutie personalizata
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu banca Valentin_Stanciu Valentin_Stanciu Parintii mei(mama) au facut un credit la banca x in valoare de 7000 ron pe data de 14.01.2010 cu un numar de 60 rate lunare + o asigurate pe durata ... (vezi toată discuția)
Anaf mi-a blocat un cont în care îmi plăteam un credit pe persoană fizică. dacă depun bani în acel cont cine ia banii? catalinm75 catalinm75 Buna seara! ANAF mi-a blocat un cont deschis pe persoana fizica la Idea Bank. In acel cont eu imi plateam un credit, care este platit la zi. Eu recunosc ... (vezi toată discuția)
Cont blocat de banca! lumifatu lumifatu sper sa ma puteti lamuri in problema pe care o am. am un card de cumparaturi la o banca la care mai am de achitat 790 lei si spun ei o intarziere in achitarea ... (vezi toată discuția)